ZAHTEVA VLADI DA PRESEKA KLIENTELISTIČNE NEPRAVILNOSTI V ZDRAVSTVU

Frančišek
Gost

/ #29 Dr. Brecelj ne pobegnite nam....

2015-10-18 22:06

Globoko spoštujem osebni pogum dr. Erika Breclja, ki je za pravico zastavil svojo kariero, čeprav je zagotovo vedel, da naše državne "nadzornike" (nadzorne svete, upravne odbore ipd.) zanima bolj preganjanje žvižgačev, kot pa razkrivanje korupcijskih omrežij, ki obvladujejo javna naročila.

Kot predsednik Sindikata državnih organov Slovenije nenehno opozarjam na neracionalno in protipravno rabo javnih sredstev, a ga ni državnega regulatorja, ki bi ukrenil karkoli učinkovitega. Najde se tudi kakšen predsednik nadzornega sveta kakšne javne (državne) ustanove, ki mi grozi s tožbami, uprava in vodstvo pa maltretirata moje domnevne informatorje.

To je že skoraj "modus operandi" posrednih kot tudi neposrednih proračunskih uporabnikov, zato moramo podpreti in ustrezno zaščititi vse javne uslužbence, ki imajo toliko poguma, da se postavijo po robu barabam z belimi ovratniki, ki brezobzirno in nekaznovano kradejo državni denar. Očitno se še nekaj časa ne bo nihče resno postavil po robu temu početju, kar potrjuje tudi "opozorilo", ki ga je na svoji tiskovni konferenci novinarjem dal v.d. generalnega direktorja UKC Ljubljana dr. Andrej Baričič, saj je novinarjem "priporočil", da naj pišejo o alkoholizmu in podobni družbeni patologiji, saj bi na ta način ljudem rad vrgel meglo na resnične nečednosti poslovanja UKC...in dobro znana karavana bo šla po isti poti naprej..."psi" bodo še seveda še lajali, a jih bodo posvečeni "konjederci" zagotovo poskušali utišati, ali pa celo odstraniti z dela.

Kmalu se bo naredil nov dan in morda bo prinesel vsaj malo sonca, zato naj pošlje  vsaj en svetel žarek na dr. Erika Breclja in množico vseh, ki ga podpiramo.


Frančišek Verk