PRISTOP K POGODBI OZN O PREPOVEDI JEDRSKEGA OROŽJA

Stopite v stik z avtorjem peticije

Zahvala za podpis in prošnja za promocijo peticije

2017-10-20 16:04:01

Spoštovani podpisniki in podpisnice peticije za pristop Slovenije k pogodbi o prepovedi jedrskega orožja!

Najlepše se vam zahvaljujemo za vaš podpis! Od 10. oktobra, ko je bila peticija objavljena, se vas je podpisalo že več kot 1000. Avtorji peticije o možnosti njenega podpisa še naprej obveščamo ljudi iz vse Slovenije. Naš namen je nadaljevati zbiranje podpisov vsaj toliko časa, da dosežemo število 5.000. Nato bomo peticijo predali Predsedniku Vlade Republike Slovenije in ga pozvali k pristopu k pogodbi. Naj sliši tudi naš glas! 

Ker verjamemo, da tudi sami menite, da je peticija pomembna, vas vljudno naprošamo za sodelovanje pri njeni promociji. Kako lahko sodelujete?

1) Pošljite obvestilo o peticiji svojim kontaktom po elektronski pošti. Če vsak od nas pošlje poziv 20 naslovovnikom, od katerih se le 4 odločijo za podpis, bomo dosegli svoj cilj.

2) Ste morda član kakšnega društva? Obvestilo o podpisu lahko delite z ostalimi člani in članicami, jim sporočite, zakaj ste se sami odločili za ta podpis in jih pozovete, da se vam pridružijo.

3) Če imate Facebook ali kakšen drug spletni profil ali blog, lahko obvestilo o peticiji objavite na družbenih omrežjih.

Pri tem lahko uporabite naslednji vzorec besedila: 

"Že veste za peticijo za pristop Slovenije k pogodbi o prepovedi jedrskega orožja? Moj podpis že ima, ker se mi zdi pomembno, da se Slovenija pridruži skupini držav, ki si prizadevajo za svet brez jedrskega orožja. Vabim vas, da jo podpišete tudi vi! Peticija je dostopna tu: https://www.pravapeticija.com/pristop_k_pogodbi_ozn_o_prepovedi_jedrskega_oroja. Podpišete jo lahko tudi na način, da podpis ni viden javnosti. Hvala!"  

Za sodelovanje se vam še enkrat zahvaljujemo. Skupaj bomo lažje prišli do cilja!

Lep pozdrav,

Dr. Neža Kogovšek Šalamon, Mirovni inštitut

Mag. Miroslav Gregorič, strokovnjak za jedrsko varnost 

Aurelio Juri, nekdanji poslanec


Mirovni inštitut - Inštitut za sodobne družbene in politične študije



Delite peticijo

Pomagajte tej peticiji, da doseže več podpisov.

Kako promovirati peticijo?

  • Peticijo delite na svojem Facebook zidu in v skupinah, povezanih s temo vaše peticije.
  • Stopite v stik s prijatelji
    1. Napišite sporočilo, v katerem razložite, zakaj ste podpisali to peticijo, saj ljudje pogosteje podpišejo, če razumejo, kako pomembna je tema.
    2. Kopirajte in prilepite spletni naslov peticije v svoje sporočilo.
    3. Pošljite sporočilo tako, da uporabite e-pošto, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram in LinkedIn.