DOVOLJ IMAM POKANJA!

Logo15.png

V zadnjih letih so ljudje na različnih koncih naše dežele strnili moči in v obliki organiziranih skupin ali civilnih pobud poskušali prepričati oblast, da je prišel čas za sprejem zakonske ureditve o dokončni prepovedi uporabe vseh pirotehničnih izdelkov v »zabavne« namene.

Po nam dostopnih podatkih so vse dosedanje pobude venomer nekje obtičale, ne da bi dosegle pravega učinka. V uredništvu Primorskih odmevov smo se zato po zadnjih novoletnih praznikih, ko se je že tradicionalno bolj kot smeh in veselje slišalo poke raznoraznih pirotehničnih igračk, ki so praznično ozračje začinile s hrupom in dimom, odločili poskusiti še enkrat. V letošnjem letu bomo tako po svojih močeh aktivno prispevali k osveščanju javnosti o nesmiselnosti nadaljevanja tovrstnega početja.

Zdi se nam namreč, da smo kot družba vendarle počasi prerasli to dokaj nesmiselno navdušenje nad uporabo izdelkov, katerih pravilno rokovanje nagradi uporabnika z bolj ali manj glasnim … pokom. Ali pa navdušenje ob vnovičnem spoznanju, da s »pokanjem« vznemirjamo malčke, otroke in starejše v naših skupnostih, prikličemo boleče spomine tistim, ki so na svoji koži občutili surovost vojne, in seveda povzročamo ogromno bolečine vsem hišnim ljubljenčkom in drugim živalim.

V Primorskih odmevih bomo na to problematiko opozarjali. Z navajanjem podatkov, intervjuji, analiziranjem stanja, s predlogi, z vabilom k zbiranju podpisov. Tako kot se za civilizirano družbo spodobi. Morda pa nam tokrat s skupnimi močmi in predvsem z vašo pomočjo, dragi bralci, uspe.

Vabimo vas, da oddate svoj glas podpore. Podpise zbiramo do jeseni, ko bomo zakonodajalcu predlagali spremembo zakonodaje. Trajno in dokončno prepoved prodaje, promocije in uporabe vseh pirotehničnih sredstev za osebno uporabo.

Poskusimo skupaj, lahko nam uspe! Hvala za vaš podpis in širite glas še bolj na glas!

Preglasimo petardaše!

Več o peticiji na:  www.primorski-odmevi.si/peticija 

 

 


Primorski Odmevi, Prešernova 53, 6310 Izola    Stopite v stik z avtorjem peticije

Podpišite peticijo

By signing, I authorize Primorski Odmevi, Prešernova 53, 6310 Izola to hand over my signature to those who have power on this issue.


ALI

Prejeli boste elektronsko sporočilo s povezavo za potrjevanje podpisa peticije. To ensure you receive our emails, please add info@pravapeticija.com to your address book or safe senders list.

Plačilo oglaševanja

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook