Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim / Obvestila / Obvestilo pristojnim o zbranih podpisih / Komentarji

HudaPrimorka
Gost

#1

2014-12-15 07:45

prejela in po tehtnem premisleku z vami delila, ker se v celoti strinjam z napisanim, Alenka

Ta "dan se bo zapisal v zgodovino. Prvič so ustavni sodniki nekoga spustili iz zapora, ker kakor so napisali v obrazložitvi, JE POMEMBEN POLITIK. Da, bratje in sestre, prav ste slišali. Biti politik je po današnji sodbi razlog za prekinitev prestajanja zaporne kazni.
Tukaj mene osebno niti ne zanima, ali je oseba v zaporu kriva ali ne, me pa še kako zanima, kako lahko najvišja sodna instanca, ki bi morala biti varuh Ustave, pove, da so politiki nad ostalimi.

Preberimo skupaj 14. člen Ustave:

»14. člen (enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki«


Znova ponovimo, VSI SMO PRED ZAKONOM ENAKI!

Torej ustava prepoveduje diskriminacijo!

Tudi naša vera prepoveduje diskriminacijo, zato je naša moralna dolžnost, da nismo tiho ob taki diskriminaciji."

Tugo Zaletel
Avtor te peticije

#2 Re:

2014-12-15 07:57

#1: -  

 Alenka hvala. Tudi do mene je prišel ta zapis in se seveda z njim strinjam. Tukajle pa si lahko preberete tudi moje razmišljanje na to temo:  http://tugo.zavodmhs.org/pamet-v-glavo/. Lep pozdrav


Gost

#3

2014-12-15 07:58

S pobudo treba nadaljevati, da se tak primer ne ponovi, sicer je US zadevo z Janšo rešilo. Zdaj ni več zapornik, čeprav še vedno pravnomočno obsojen. In, kot sem napisal na svojem blogu: aureliojuri.blogspot.com, bo tudi dokončno oproščen. Sestava sedanjega US je pač taka kot je. Amen

Gost

#4

2014-12-15 08:07

edino pametno

Gost

#5

2014-12-15 08:15

Bravo tov. Tugo. Po vsem tem bi bilo na mestu zahteva po odstopu Ustavnega sodišča. Oni si ne smejo priviščiti spodrsljaj.

Gost

#6

2014-12-15 08:24

Treba bo vstrajat !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gost

#7

2014-12-15 08:25

Čestitam, tako je tudi edino prav!

Gost

#8

2014-12-15 08:30

Hja...že zadnjič sem napisal mnenje....."Po nedolžnem so ga izpustili":-) ...če se motim bo pokazal čas, a glede na to, kaj se v tej naši družbi OD NEMEM OPAZOVANJU VEČINE od vojne za osamosvojitev naprej dogaja, dvomim da se motim.... z dodatkom, da velika večina politične scene in njihovi akterji niso nič bolj svetniški od njega!! To me nenazadnje vsakič znova prepričuje dejstvo da se noben od teh niti z besedo ne zavzame za rešitev NARODOVE SRAMOTE, ko moramo za reševanje lačnih, prestrašenih, jokajočih otrok organizirati "Botrstvo za lepši jutri otrok" !!, namesto da bi omenjeni ANGAŽIRANO  zagotovili, da se na tem planetu, v tej deželi obilja, niti en človek ne znajde v situaciji, ko je lačen, ali brez strehe nad glavo. Najmanj to pripada sleherniku, pa naj bo razlog za njegovo stanje lenoba, ali pa KDO DRUG...kdo, se ve......in takim stroka pravi PSIHOPATI !!!

Dušan Trušnovec 


Gost

#9

2014-12-15 08:34

Bilo bi zelo fino, če bi končno nekaj storili. Ker samo filozofiramo, nismo nič boljši kot politiki. zahtevajmo, da zakonodajno telo takoj, po hitrem postopku sprejme zakon, ki bo veljal za vse zapornike in polno močno obsojene za naprej in za nazaj. Ne vem kakšna posebna filozofija je tu potrebna.
Menim, da je potrebno takoj zbrati potrebno število podpisov, za razpis referenduma o razpustitvi ustavnega sodišča v sedanji sestavi. Gre za situacijo, ki jo poznamo v južnoameriških državah, kje tak institut služi določenim politikom za zrušitev legalnih vlad. mi smo na tej točki.
Mitja Zupan Ptujska 24 LJUBLJANA
4291

#10

2014-12-15 08:38

S tem sklepom je US tudi na ustavni ravni legaliziralo vzpostavitev sistema kast v naši lepi domovini.


Gost

#11

2014-12-15 08:39

No, hvala bogu, da greste naprej in ne obupate, saj smo ljudje z nekaj soli v glavi že čisto ob glas zaradi kričanja od "hude krvi". Pri tem pa smo tako možgansko oprani in individualizirani, da kar po starem tacamo in bentimo v zrak. Kako je mogoče, da so se v 2. svetovni vojni zorganizirali (brez interneta) in poslali sovražnika v "tri krasne", Hitlerju pa zelo temeljito zmešali štrene. Sedanji "Hitler" je bolj prefrigan in gre zelo naokoli in države nasedajo in padajo ena za drugo. Zelo zaskrbljujoče je vse skupaj. Zelo. Metode tihe specialne vojne so očitno zelo uspešne. Zelo verjetno je, da države, kjer te metode niso prijele, spravljajo "k pameti" z orožjem in tršimi prijemi (Sirija, Afganistan, Irak...) Strašno. Pri nas smo dobili Janšo in vse tiste, ki mu ploskajo, ko pride iz zapora. Sodniki pa so se "ukakili", saj se bojijo sankcij (ugibam) njegove mafije. Tale "dolgi fris" je pravi slovenski Boter.

Gost

#12

2014-12-15 08:39

Sramota,kar se pri nas dogaja !

PODPIRAM TO PETICIJO !

Gost

#13

2014-12-15 08:42

Sedaj se pa res vidi delitev državljanov Slovenije na prvo in drugorazredne!

Gost

#14

2014-12-15 08:55

Ubog je narod, ki ima tako ustavno sodišče, ki ščiti tatove in kriminalce.

Gost

#15

2014-12-15 09:11

G. Tugo!

Samo počasi in po pameti naprej. Janševi so vsega zmožni in podkovani v pravu. Vsega se bodo spomnili, samo da pride nazaj na oblast... in ko pomislim na to, me kar srh spreleti. Zato se moramo tudi mi, ki imamo še malo morale in etike v sebi, vzeti v roke in v miru speljati zadevo do konca, predvsem pa pustiti tole vlado pri miru (ki tudi ne more nič trenutno proti JJ-u). Zato pa... kako gre že tisti pregovor oz. rek - počasi se ježa dere, vendar se ga da...

Gost

#16

2014-12-15 09:22

Bravo Tugo! In hvala ker vztrajate.

Gost

#17

2014-12-15 09:27

Spoštovani gospod Tugo Zaletel! Iskreno se vam zahvaljujem za ves vaš izkazan trud, čas in enegijo, ki jo namenjate temu "projektu", kajti ob vseh teh farsah in ponižujočih odločitvah naših skorumpiranih politikov oz. sodnikov gredo navadnemu državljanu RS kar lasje pokonci... po drugi strani pa je človeku hudo, ko vidi v kakšni "mafijski" državi živimo!
Hvala tudi za to, da posredno skrbite za boljšo prihodnost naših otrok, ki jim tako "gnilega sistema" resnično ne privoščim v njihovem življenju! Norčevanje naših sodnikov oz. politikov iz dveh osnovnih človekovih pravic kot sta pravica do dostojanstva in enakosti pred zakonom, je resnično SKRAJNO PONIŽUJOČE IN BOLEČE! Še enkrat vam hvala v upanju, da ne izgubite volje in energije za izpeljavo tega nujnega "projekta"! Enostavno ne morem in ne morem verjeti, kaj se dogaja v in s Slovenijo!
SREČNO!
Tomaž Kumer
Velenje
Janez

#18

2014-12-15 09:43

Bravo za to pobudo ! Počutil  se bom kot drugorazredni državljan dokler nas bodo v parlamentu

zastopali  obsojenci. Ustavni sodniki pa morajo z imenom in priimkom  nositi vso odgovornost za

vse posledice, ki bodo nastale iz njihovih bravur.. Mene pa je  pošteno sram, da živim v takšni

državi.

 


Gost

#19

2014-12-15 09:56

Sprejem Zakona, ki bo določal, da pravnomočno obsojene osebe ne smejo kandidirati niti na lokalnih niti na državnozborskih volitvah. Jaaz osebno mislim da samo to ni dost. V zakon treba zapisati da je prepovedana kandidatura tudi tistim za kere se sumi da so naredili krivično dejanje, niso pa še bili obsojeni. Namreč to je pomembno ker mi vemo kako naša sodišča delajo počasi, zlasti če obstaja volja se predmet ne premakne z mrtve točke. Včasih tudi zastara.. Zaradi tega v Zakon treba zapisati, da kandidati, ki so pravnomočno obsojeni in tisti, ki imajo na sodišču ovadbu za kriminalna dejanja ne morejo biti na nobeni od volilnih list.

Gost

#20

2014-12-15 10:05

Se strinjam in podpiram!!

Gost

#21

2014-12-15 10:09

Zahtevam razpustitev ustavnega sodišča , ki je v službi neslovencev in vladajoče anarhije in kriminalne združbe slovenskega parlamenta s predsednikom vlade in države na čelu...
Tugo Zaletel
Avtor te peticije

#22 Re:

2014-12-15 10:10

#5: -  

Imam še eno idejo; glede na to, da gre pri odločitvi US v primeru JJ za očitno kršenje ustave, predlagam, da vsi državljani, ki se z odločitvijo ne strinjamo, vložimo kolektivno kazensko ovadbo zoper US zaradi diskriminacije, ki je prepovedana tudi po mednarodnem pravu. Kdor je za, lahko podpiše na naslednji povezavi.

http://www.pravapeticija.com/kazenska_ovadba_zoper_us


Gost

#23

2014-12-15 10:19

Mi smo edina država na svetu v kateri zaporniki lahko odločajo v parlamentu...

Gost

#24

2014-12-15 10:46

kaj komentirat??? indično sodbo??? od kdaj pa se pri "provizijah" dajejo potrdila?????? tudi zato je bila ukinjena SDK.......

Gost

#25

2014-12-15 10:49

ker je v državi preveč ljudi ki hodi v cerkev namesto da bi vero nosili v srcu naj se jebejo vsi