Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim / Obvestila / Poziv civilni družbi / Komentarji


Gost

#1

2014-12-20 11:26

Podpiram vse napisano in se pridružim gibanju za podporo Združeni Levici kjerkoli bo to organizirano!

Gost

#2

2014-12-20 11:29

Mislim, da podpis peticije ni bil pogojen s podpiranjem ZL in sama nimam nobenega namena voliti za njih, niti na predčasnih, niti na rednih volitvah. Lp

Tugo Zaletel
Avtor te peticije

#3 Re:

2014-12-20 11:31

#2: -  

 Noben problem, izbira je vaša. Lahko ostanete v mraku, lahko pa poskusite narediti korak proti svetlobi. Podpis peticije ni pogojen z ničemer drugim kot s pričakovanjem vaše podpore pozitivnim spremembam v slovenski družbi in politiki.

 

Lep pozdrav


Gost

#4

2014-12-20 11:33

Zdravo, ZL je pozitivna zgodba, ni pa edina. Ne pustite da se vam posmehujejo ko vam pljuvajo v obraz. FENIKS

Gost

#5

2014-12-20 11:47

Referendum ni vec opcija? Kaj se je zgodilo?

Gost

#6

2014-12-20 11:48

Predlagam ponovitev že uporabljenega protesta. Vsak dan nekaj deset demonstrantov pred parlament z zahtevo po odstopu vlade. Ne odnehati...
Naj to ne bo en množični protest, po katerem vse zamre, ampak vztrajati vsak delavnik dokler se kaj ne spremeni...

Gost

#7

2014-12-20 11:50

se strinjam in res ne vem več a so popolnoma zgubili kompas poslanci namreč kakšne svinjarije delajo pa obsojen bo zdaj kontroliral koga že za bruhat.

Gost

#8

2014-12-20 11:57

Strinjam se s to radikalno pozicijo. Sprašujem pa se, ali je ZL najprimernejša stranka, na katero staviti. S svojim ortodoksnim marksističnim programom ni v sozvočju z moderno družbo, ki je ne moremo graditi na idejah iz 19. stoletja. Jože Pirjevec
Tugo Zaletel
Avtor te peticije

#9 Re:

2014-12-20 12:05

#6: -  

Kakor koli, a nujno je treba hitro ukrepati! Mislim pa da se tudi na množičnih protestih ne bi vse izgubilo, če bi le protestniki dovolj glasno in odločno postavili svoje zahteve. Od bodoče vlade je treba zahtevati, da v treh mesecih spremeni zakonodajo, tako da obsojeni kriminalci ne bodo več imeli možnosti odločati o naši usodi. Če je treba, naj zaradi mene spremenijo tudi ustavo. Strokovnjakov imajo dovolj, časa in denarja pa tudi.

Dokler državo vodijo kriminalne strukture ob izdatni podpori parlamenta in vlade, se vsa prizadevanja po izhodu iz krize itd. jalova. Če hoče ZL našo podporo na volitvah, se bo morala zavezati, da bo izpolnila zahtevo po spremembi zakonodaje. Če ne, pa bodimo brez vlade in parlamenta, kar bi bilo precej manj škodljivo kot pa je s kriminalom prežeta politika.

 

Lep pozdrav

Zorislava
Gost

#10

2014-12-20 12:07

Kaj se je zgodilo? Neprespana noč? Še vedno mislim, da je referendum najmočnejši pritisk na parlament. Lahko protestiramo, demonstriramo, ampak rezultat bo jalov. V slovenski družbi se z lahkoto spregleda vse, kar zmoti ležernost. Govorim o velikem številu sodržavljanov. Mediji obrnejo proteste proti neangažirani javnosti tako, kot jim ustreza. Sem za zbiranje podpisov v prepričanju, da bi uspeli.Zakonodajni referendum imam v mislih!

Tugo Zaletel
Avtor te peticije

#11 Re:

2014-12-20 12:09

#5: -  

 Referendum bi bila smiselna opcija v demokratični državi. To pa Slovenija ni! Če parlamet navkljub zelo glasnemu negodovanju civilne družbe izglasuje pravnomočno obsojenega kriminalca za člana parlamentarne komisije za nadzor nad varnostno-obveščevalnimi službami, je to demokracija? Zame ni!

 

Lep pozdrav

Tugo Zaletel
Avtor te peticije

#12 Re:

2014-12-20 12:10

#10: -  

 Ne neprespana noč pač pa upravičen strah pred neženirano diktaturo!!!


Gost

#13

2014-12-20 12:21

Se strinjam, res sramota za Državni zbor s Cerarjevo stranko na čelu!Še pred volitvami se mi je zdel kar nekako zaupanja vreden, ki nas bo popeljal ven iz "političnega dreka", če prav njegove mame nisem prenašal. Ampak zopet se je potrdilo, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Podpiram 100%-tno, da se podamo pred parlament ali pa organiziramo proteste po vseh večjih krajih Slovenije hkrati. Rabimo sposobne organizatorje za kaj takšnega, kajti na ulice bi morali dobiti tako zaposlene, kot dijake, študente in upokojence hkrati. Ne smemo si privoščiti, da bi nas bilo samo nekaj sto. Uspeha potem ne bo! Predlagam, da se povežemo z ljudmi iz večjih slovenskih mest in naredimo načrt kako mobilizirati čim večje število ljudi! DAJMO, DOKAŽIMO, DA NISMO OVCE IN SI NE PUSTIMO METATI GNOJA PO NAŠIH GLAVAH! TUGO, KER SI ŽE ZAČEL, NADALJUJ IN VEM, DA IMAŠ VELIKANSKO PODPORO! SREČNO!

Gost

#14 Re:

2014-12-20 12:22

#8: -  

 Imate ob vsem tem kriminalu boljso idejo in  kaksno drugo alternativno stranko?


Gost

#15

2014-12-20 12:30

Spoštovani
SMC je ravnala čisto pravilno. Zavzema se namreč za spoštovanje zakona in le-ta je takšen, kakršen pač je. Težiti moramo k temu, da se zakon/i spremeni/jo in več ne dopuščajo takšnih anomalij.
Boris Depolli

Gost

#16

2014-12-20 12:30

Smo zeo "za"

Gost

#17

2014-12-20 12:32

Žalostno a resnično je, da je slovenski narod dejansko narod hlapcev! Nihče ne bo tega naroda spravil na ceste in v upor, hlapčevstvo mu je zapisano v gene! Tistih nekaj posameznikov, ki še nosijo dvignjene glave pa ne štejem več, niso več omembe vredni!

Gost

#18

2014-12-20 12:38

Z vsem dolžnim spoštovanjem, mene na ulico ne bo. Volitve vsakih 6 mesecev nimajo smisla, ker ne spremenijo ničesar. Če hočete manjšinsko oblast, je vaša edina pot državni udar. Pa ne samo vaša, SDS že ima Janša-jungend uniformirane enote, zakaj le??

Gost

#19

2014-12-20 12:38

Pozdravljeni gospod Tugo.

Tudi sam sem mnenja,da so množične demonstracije,še edina možnost,ki nam navadnim državljanom še preostane.V to kar nas pelje dosedanja vlada ne pelje več nikamor.Sam se nemalokrat jezim in sprašujem ali obstaja kdo v tej deželi,da popelje ljudi na ulice in ustavi kriminalce,da nam ropajo deželo naprej in delajo deželo v kateri bo prostora za 3% bogatašev.Ostali pa bomo ostali brez lastnih ;;gat; Tako naprej nE gre več.Podpiram vaš predlog in sem tudi sam pripravljen sodelovati, ne samo na demonstracijah ampak se tudi aktivno vklučiti v stabilizacijo države.Tudi sam podpiram stranko ZL in v kratkem se bom včlanil v to stranko.Čas je da zadeve speljemo do konca in odženemo kriminal iz Slovenije.Še naprej bom sodeloval v forumih,zato želim biti obveščen o napredku civilne družbe.

Gost

#20

2014-12-20 12:40

v celoti podpiram idejo. To kar je naredil Državi zbor je res sramota za vse državljane, ki imajo vsaj malo možganov v glavi.

Gost

#21

2014-12-20 12:43

ja, pa nismo vsi ki se ne strinjamo z janšo za zl... tudi zaab je nasprotovala včerajšnjim dogodkom. a zdaj tu drugi več nismo dobrodošli?

Gost

#22

2014-12-20 12:44

Peticijo sem podpisala zato, ker sem proti, da je obsojeni JJ v parlamentu. Vseeno sem pa mnenja, da se nam ulica ne sme zgoditi. V bistvu je treba odkriti resnico, zakaj so poslanci glasovali tako, kot so. Še vedno sem predvsem za referendum, še posebno pa, ne da me samo zanima ampak je potrebno zahtevati odgovor na vprašanje: Kakšne adute oz. kakšne "skrivnosti" ima Janez Janša na zalogi oz. jih pozna, da lahko pogojuje in izsiljuje celotno slovenijo in naše politike. Zadevi je treba priti do dna in narediti red. Ob neredih, je vedno na vrh priplavala samo nesnaga in gobezdala, efekta pa ni bilo. Še vedno sem za to, da se dela z glavo. Volivcev se ne bo spravilo na volišča v tolikšnem številu, da bi zmagal kdo drug kot SDS. V to sem prepričana in zato vas zaenkrat prosim, da forsirate referendum in ne ulico ... Lp, Ksenija
Tugo Zaletel
Avtor te peticije

#23

2014-12-20 12:45

Vem, da nam je vsem skupaj težko sprejeti dejstvo, da smo izpadli bedaki, ker smo sploh komur koli zaupali. Ne rečem, da nas tudi ZL ne bo skušala nategniti, a trenutno ne vidim druge rešitve. Treba jih je izvoliti z večino in jih postaviti pred jasne zaveze odgovornosti. Saj to ni neka velika kunšt. Slovenska politika samo zgleda "učena", ker je namenoma zakomplicirana, da državljani čim manj razumemo in se ne vtikamo v njihove rabote.

Tisti, ki še po vsem, kar se je dogajalo v zadnjih dneh in tednih še verjamete v demokracijo, se utegnete v kratkem prebuditi v hudi diktaturi! In od tu naprej ne nameravam več polemizirati. Poskušal bom kolikor toliko redno obveščati o aktivnostih v zvezi s protesti, ne nameravam pa se spuščati v brezplodna čveketanja. Kdor ni za upor pač ni in tukaj se zame zadeva zaključi. Nekateri bodo rekli, da sem nesramen, drugi, da sem (spet) zlorabil njihovo zaupanje, tretjii, da nisem resen, ko odkrito pozivam k uporu, ampak kot rečeno; briga me! V tej kolobocijij je zdaj dobesedno od kriminalcev ogroženo moje lastno  življenje in nimam se časa prerekati koliko je smiselno, da se borim zanj.

 

Lep tovariški pozdrav


Gost

#24

2014-12-20 12:48

kakšna škoda, da se tak pameten cilj pretvori v nekakšno anarhijo... upam da bodo ljudje spredvideli, da ni vsak upor konstruktiven. kar se je zgodilo včeraj ni prav ampak zagotovo se da doseči rezultate tudi bolj mirno. pa lp

franco

#25 Re:

2014-12-20 13:01

#21: -  

 sem isto podpisnik peticije da obsojenec ne more biti poslanec sploh pa še  član komisije  v SOVI,mislim da nam je dosti napravil,ko je prodal vohunski avto, blizu mene okrog 15km vstran. Dosti so nam uničili,komplet gospodarstvo na štajerskem prekmurje koroška itd. Nisem za nasilne demonstracije dosti sem jih  doživel po tujini. Ker drugače ne gre vsi na ulice pa jih iz parlamenta odstavit. Vse kar je bilo nagrabljeno nezakonito  zaplenit,ter da se vidi kako bodo potem piskali.