Ucitelji zahtevamo svojo avtonomijo

Stopite v stik z avtorjem peticije

Ta tema pogovorov je bila samodejno ustvarjena iz peticije Ucitelji zahtevamo svojo avtonomijo.


Gost

#1

2011-05-20 18:41

Učitelj naj sam izbere učbenik. Potrjevanje učbenikov je nepotrebno. Pred leti smo ukinili potrjevanje delovnih zvezkov, skrajni čas je, da se preneha s potrjevanjem učbenikov. Učitelj ni dojenček, v imenu katerega mora nekdo "pametnejši" odločati, kaj je prav in kaj ni. To je vrnitev v totalitaristično Jugoslavijo, kjer smo imeli en sam posvečen učbenik. Recenzije naj bodo javne, pa je.

Mojca Škrinjar


Gost

#2

2011-05-24 12:06

Poleg že navedenega v peticiji, me moti tudi to, da je ministrstvo za šolstvo gluho na pripombe in predloge učiteljev prakitkov glede bele knjige. Na posvetu, ki ga je organiziral OO SVIZ Ljubljana, sem dobila občutek, kot da ne živimo v isti državi, g. Krek je razlagal eno, učiteljk, ki smo imeli pripombe in predloge, pa smo govorili drugo. Slišali se pa nismo....

Gost

#3

2011-05-25 18:26

Kakšno znanje imajo današnji učenci?
Mislite da so pametni?
Družba sili v prepad!!!!!!!!!!!
Nimajo več pametnega razmišljanja, temveč komu bi pihali na dušo in imeli privilegije.
Tonka

#4

2012-12-04 00:10

to je totalna bedarija. Učitelji si izbirajo najdražje učbenike in priročnike, ki imajo priprave že napisane kot kuharski recept, ki jih starši plačujemo! Učence nihče ne vpraša kakšne učbenike si želijo. Pa imaš dva otroka, enega za drugim in imasta v razmaku par let čisto druge knjige. Za tako mali trg kot je naša brižna Slovenija, bi lahko imeli samo eno verzijo učbenika. Standardnega, za vse enakega in veliko cenejšega.
Tukaj pa odkrivate toplo vodo.
Alergična na histerične učiteljice

#5 #5

2013-07-31 10:58

KDAj boste učitelji pripravili peticijo za krčenje preobsežnih vsebin v kurikulumih ali pa izvedli kakšno raziskavo - med drugim: koliko ur porabijo otroci doma za delo/učenje? 10-letniki popoldanski čas preživljajo za knjigami, potem pa jamramo, da nimajo domišljije, da se ne znajo igrati, da so predebeli.... Aja, pa vsi so za vas razvajeni. Itak! Očitno bodo h krožkom počasi hodili samo še odličnjaki. In še to, tako otroci kot starši imamo pravico do prostega časa in sprostitve!!!!!!