Peticija proti odstrelu rjavega medveda in volka

Stopite v stik z avtorjem peticije

Ta tema pogovorov je bila samodejno ustvarjena iz peticije Peticija proti odstrelu rjavega medveda in volka.


Gost

#1

2016-11-18 08:50

Zato, ker smo živali in ljudje živa bitja, z razlogom ustvarjena, da si delimo prostor na zemlji. In je nesprejemljivo, da ljudje jemljejo pravila narave v svoje roke...
Igor Đukanović

#2

2016-11-29 10:48

Podpisov je zaenkrat presenetljivo malo.  Domnevam, da imate resne tehnične težave.  Kar bi bilo skladno z mojimi iskušnjami - ni mi uspelo prispevati podpisa (sploh nisem dobil potrditvenega e-maila ne na prvi ne na drugi moj e-naslov).

obrobnež

#3

2016-11-30 15:16

V razmislek. Ko pride medved na Rožnik v Ljubljani izgine presneto hitro. Drugod po sloveniji, kjer dela škodo, se ga pa ne sme odstraniti. Tipično meščansko razmišljanje...    Naj bo za vse enako, če se že greste neko podpisovanje peticij...

Binkl

#4

2016-11-30 16:12

Spoštujem delo Alpe Adria Green in njihovega člana g. Tomaža Ogrina. Po hitrem pregledu krajev, od koder prihajajo podpisniki peticije, sklepam, da je le redko kateri od njih videl medveda od blizu, bežal pred njim, ali pa mu je medved prišel na dvorišče. 

Peticije ne bom podpisal, ker živim na območju kjer prebiva večina medvedov, to je dolina zgornjega toka reke Kolpe in Čabranke - obmejno območje med Slovenijo in Hrvaško. 


Gost

#5 Peticija proti odstrelu rjavega medveda in volka

2016-11-30 18:30

Za Obrorneza in Binkla ;  res je, da jih nismo od blizu videli.... Ampak, če imate drobnico , ki jo varuje pred volkom ali medvedom  z eno letijo , ki jo prepleza moja mati pri 70 s hudo osteoporozo ,  nabirate gobe, kjer se ve, da se nahajajo medvedje..... Ali je zato edina rešitev , da  jih vse pobijemo ???

Ana 

 


Gost

#6 Peticija proti odstrelu rjavega medveda in volka

2016-11-30 18:35

Še vedno sem mnenja , da ni rešitev problema v odstrelu ,  kar sem navedla v sami peticiji , ampak se da problem rešiti na human način . .. 

 

Lep pozdrav 

Ana 

nekdo, ki mu je mar

#7

2016-12-02 17:53

Vprasanje za g. Binkla:

 

koliko krat te pa Vi videli medveda od blizu, oziroma bezali pred njim? Resnicno me zanima, kaksno stanje ogrozenosti obcutite ljudje, ki zivite v neposredni blizini gozdov, kjer se divje zveri nahajajo. 

Marija

#8

2016-12-07 17:19

Res imate težave, potrditveni e-mail sem dobila šele po tretjem poskusu. 

 

VSAKO živo bitje ima pravico do življenja. Se kdaj vprašate kakšna bi bil Zemlja brez človeka?  Se sploh kdo ukvarja s populacijsko politiko, ko število ljudi kar narašča in narašča in s tem v zvezi vsi znani problemi...

Jožefina

#9 Re:

2016-12-12 15:41

#8: Marija -  

 Težave so tako veliko, da sem začela dvomiti tudi v to stran. Koliko prijateljev mi je sporočilo, da se niso uspeli podpisati. En dan ali celo več strežnik ni deloval, potem so prihajali podpisi z večdnevnim zamikom. In po mojem mišljenju bi jih moralo biti več. Nekdo bi moral UKREPATI.

PS: tudi sedaj, ko sem hotela poslati, noče delovati. Upam, da mi uspe.

Jožefina

#10 Re:

2016-12-12 15:57

#2: Igor Đukanović -  

 Spoštovani g. Dukanović,

težave so tako velike TUDI SEDAJ, da sem začela dvomiti tudi v to stran. Koliko prijateljev mi je sporočilo, da se niso uspeli podpisati. En dan ali celo več strežnik ni deloval, potem so prihajali podpisi z večdnevnim zamikom. In po mojem mišljenju bi jih moralo biti več. Nekdo bi moral UKREPATI. Ali prijaviti. To je pa že nezaslišno. Da nam s to moderno demokracijo prepečujejo še podpis in so pri tem še zelo uspešni. Vedete morati tudi, da mnogi niso tako zagnani kot mi in so že ob prvem poskusu prenehali. Spoštovani gospod Dukanović, upam, da boste Vi kaj ukrenili. Jaz sem že obvestila avtorico in jo prosila, da naj bi spremenila uvod in spustila državljane Slovenije, kajti to je širši problem - zagotovo pa se tiče vsaj Hrvaške, Avstrije in Italije. In koliko Hrvatov in Italijanov je hotelo podpisati, pa jim vest ni dopustila, ker niso slovenski državljani. Ko so Norvežani zbirali peticijo, smo se podpisali in hvaležni so nam bili zato. Sicer pa ne me narobe razumeti. Ne kritiziram avtorice, saj sem ji iz dna duše hvaležna, da je peticijo sprožila. Na peticije se ne spoznam - verjetno je ni moč več spremeniti. Zagotovo pa se jo da uspešno uporabiti. Če kaj sledite problematiki, boste videli, da je situacija resnično kritična. Hočejo pobiti vse, kar leze in gre. Sedaj bodo sledili šakali. Kako groteskno - šakali se ne pojavljajo a območju, kjer je volk, ker sožitje med njima ne obstaja. Če pa volka ni, šakal izkoristi priliko ... V osnutku Odloka sploh ne navedejo številke volkov v Sloveniji ... in hočejo postreliti tudi šakala. Ja prišel je šakal, kjer ni volka. Meni se zdi to skrajno sumljivo ... 

 

Lep pozdrav, Jožefina

PS: tudi sedaj, ko sem hotela poslati, noče delovati. Upam, da mi uspe.


Gost

#11

2017-01-24 14:52

Dobr da se vmešavate v zadeve o katerih nič ne veste...


Gost

#12 Re:

2017-01-27 08:20

#11: -  

 je rekel poznavalec in lovec....

FlFloren

#13 Re:

2017-01-28 10:18

#4: Binkl -  

 Kaksna nadutost tale cloveska sorta; skoda da zivali ne recejo: clovek se nam je nevarno prblizal, ubit ga gremo

Poldi

#14 Medvedi in volkovi ter druge divje živali so naše bosgastvo

2017-01-29 18:21

32 let sem vsak dan sobival z temi živalmi tudi po več dni v Kočevksem rogu. Nikoli nisem imel nobenih problemov, če tudi sem se ponoči pojavil med njimi. Zakaj bi jih torej pobijali, če so to miroljubne živali, le mir jim je treba dati. Se ne delati pameten, se jim izobniti, če se srečamo. 

MS

#15 Re:

2017-04-05 10:14

#1: -  

 Zato ,ker RS ni dovol naredila ,da se z psi odganjajo volkovi in medvedi ,želi na najlažji in  naj bol nehuman način že tako ogrožene živali,ki so 100% bol produktivne in 100% ne škdojujeo narvi ,kot človek ampak so bol pomebni v prehrabeni verigi in ekosistemu kot človek. Raje naj poskrbijo, da že ko ljudje želijo živeti pri ali v godzdovih opozorijo ,da bodo živeli in morali soživeti z živalmi ki so koristnejše kot ljudi. Enako mora država,kot v tujini , dati bolše zabojnike take ki jih medved ne more odpreti( to so vtujini že storili) in medved prerosto ne hodi več ,k zabojnikom ki jih ne more odpreti. Kar se tiče volkov pa se da tem pastirjom pse (  ne enega psa tem več saj vokovi živijo v čoporu) in jim domače živali, ki razliko od divljadi ne beži in nima kam zbežati predstavljajo lahek in dostopen plen. Volkovi ne vedo ,da je to lastništvo človeka teh pojomov nimajo in ,to je pa že v tujini, da se ne sme ubijati živali ki se obnašajo kod zdrave živali in imajo v genih lovit to ni zakonit razlog za odstrel. 

chtzkfgf

#16 Re:

2017-05-15 13:32

#4: Binkl -  

 Zraven še povejte, kdaj ste se tja preselili in če takrat, ko ste se tja selili (vi ali vaši starši) NISTE vedeli, da se na tem območju nahaja medved? Prav tako me zanima vaš pogled na očitno vprašanje večine ljudi, ki se zavedamo, da človek ni edino bitje na tem svetu in sicer: S kakšno domišljavo pravico si človek vsak košček zemlje jemlje zase? Vidi lepo posestvo, poseka gozd okoli, si naredi bajto in vrt in njivo. In potem naenkrat tam več ne bi smela živeti srnjad, medvedi, volkovi in vsa ostala bitja, KATERIM JE ČLOVEK VDRL V NJIHOVO OZEMJE? VSAK, KI SE ODLOČI ŽIVETI NA TAKEM OBMOČJU, NAJ SE NAUČI SOBIVATI Z DIVJIM ŽIVALSTVOM. PIKA. ENKRAT ZA VSELEJ. KONEC DEBATE!