Pobuda za ustanovitev neodvisne komisije za analizo javnega dolga

To objavo je odstranil avtor te peticije (Show details)

2012-12-03 01:39



Gost

#2

2012-12-03 11:18

Dolgove bankam, blaginjo ljudem!
artist

#3

2012-12-04 13:38

res ne vem, kaj se cakamo?! ...
Arcus

#4

2012-12-04 23:48

Edino možno POŠTENO dejanje malega človeka
Ugo

#5

2012-12-06 14:39

Zelo primerna peticija! To je prvi pravi korak k reševanju krize tam, kjer zares nastane. Tako so se tega lotili Islandci in poglejte jih danes...

Gost

#6

2012-12-06 14:47

Skrajni čas!
Danila

#7

2012-12-07 10:55

Dobra ideja, pa bo? realizirana?

Gost

#8

2012-12-07 13:59

Ne samo, da to podpiram, v kolikor bo zadeva uspela sem pripravljena tudi prispevati svoje znanje pri izdelavi analize
hitri

#9 peticija

2012-12-10 09:35

Torej sedaj je skrajni čas,da storimo to ,kar bi morali že davno.
Sedaj smo na pravi poti in moramo vztrajati.

Gost

#10

2012-12-10 09:44

Všeč mi je da se je začelo nekaj premikati, pa sda se začne enkrat sodit tem ljudem in da smo pripravljeni pomagati po svojih močeh .
Anda

#11 Podpiram

2012-12-10 10:00

Potrebno je najti prave vzvode za rešitev naše male Slovenije in nas, ki nismo krivi za dolgove....
Vojko

#12 Komisij imamo še preveč

2012-12-11 14:44

Komisije so namenjene zamegljevanju dejanskega stanja. Tako ali drugače, bi vanje prišel kakšen trojanski konj večnih lobistov. To povem iz izkušenj, na koncu se še pošteni med seboj skregamo zaradi mafije v ozadju. Podobnih komisij, ki so pregledovale prav danes predlagane zlorabe, smo imeli v preteklosti nešteto. Epilog? Nada, nič, zero, niente. Veste, kje je po mojem mnenju problem? V brezpravni državi. Take zadeve se ne bi smele dogajat v državi, kjer pravosodje deluje in bdi nad zakonitostjo delovanja organov. Razpustit pravosodje in vzpostavit novo, pravno državo, ki bo delovala na podlagi nove ureditve in temeljne listine. Drugo bo le podaljšanje agonije.

Gost

#13

2012-12-11 20:12

:)
Hud, Robin Hud

#14 Potem pa še ustavo

2012-12-12 13:56

Odličen predlog, ki mora postati del ljudskega gibanja, treba pa je dodati še en predlog in sicer predlog nove ustave, ki jo bodo napisali ljudje sami, tako kot v zadnjem letu na Islandiji. Odpreti spletno stran, kjer lahko vsi ljudje nekaj mesecev pišejo predloge za člene ustave, nato pa referendum o narejenem dokumentu, s čimer se državni zbor prisili k sprejetju. Nova ustava mora prirezati krila politiki in mora biti napisana za dobrobit ljudi, ne pa za dobrobit politike, bank in lastnikov kapitala (pri nas jih kar enačimo z gospodarstvom, pa je to zelooo daleč od resnice). Mislim, da smo to zmožni narediti - majhnost je tukaj prednost. Pri pisanju nove ustave naj bo le eno pravilo - brez preteklosti, samo prihodnost. Poln kufer imam sprav, 2. svetovne vojne in podobnega sranja, s katerim politika raji maže oči. Mrtvi so mrtvi, živi so zaenkrat še živi in za žive moramo narediti lepši jutri. V ustavi mora biti tudi jasno zapisano, da je osnovna filozofija dela vseh državljanov trajnostni razvoj, ne pa gospodarska rast. Gospodarske rasti smo imeli v preteklih dvajsetih letih dovolj, pa se nikjer ne pozna. Pravic je vse manj in še na tiste, ki jih imamo, politika gleda kot na privilegije. Dost jih mam - vseh po vrsti, ne glede na barvo. Vse je treba zamenjat. V ustavo je treba tudi zapisati, da se javnega dobra ne prodaja. Niti enega slovenskega podjetja, ki je v državni lasti, ne smemo več prodati. Namesto tega je potrebno za vodstvo teh podjetij ljudi iskati strokovnjake na javnih razpisih, na katere se prijavijo z izdelanim programom in se izbere najboljšega. Dovolj je kadrovanja po politični liniji. Meni ni nič več jasno - ko je podjetje v državni lasti kao ne zmore preživeti, ko ga pa nekdo drug kupi, ga privatizira in ko gredo potem dobički v zasebne žepe čez mejo ali pa tudi ne, pa lahko vse funkcionira. Pa kdo koga tukaj nateguje? Država ni slab gospodar, tile cepci v vladi in DZ so, pa vsi njihovi podrepniki in prisesi. Kaj vse so nam v zadnjih 20. letih uspeli vzeti, mi pa smo prostovoljno dali, ker so nam rekli, da tako mora biti, ker je tako v zahodnem svetu, ker je tako v demokraciji. Vse skozi si govorimo, tole še zdržimo, pa bo bolje. Pa je vse slabše. Si predstavljate: Ljudje smo nekoč (sem že pozabil, kdaj je to bilo) upali na lepšo prihodnost, danes upamo samo še, da ne bo slabše. Niso nam ukradli le države, ukradli so nam prihodnost, oropali so nas upanja na lepši jutri in to dvoje moramo vzeti nazaj. Ne pripada vam. To je naše. Tale naša politika ni nič drugega kot en sam šou s tretjerazrednimi igralci (čeprav nekateri verjetno še tretjega razreda nimajo). In kaj je že rekla Alma v Big Brotherju: "Šou mast gou"?
ILLY

#15

2012-12-14 18:42

Sem zelo vesel, ko vidim, da se je nekaj končno začelo premikati v pravo smer :):):):):)
Ja, tudi sam sem pripravljen narediti vse, da se ta stvar realizira.....
SLOVENIJA NAJ KONČNO POSTANE TO, ZA KAR SMO SE DOLGA LETA BORILI..... VLADAVINA LJUDSTVA !!!!!
smrekar

#16

2013-01-05 22:08

Podpiram peticijo!!! Jaz nisem povzročil krize in ne bom plačeval zanjo!!! Naj jo tisti, ki ne plačujejo svojih kreditov!!! Jaz jih... Banda lopovska!!!!!!

Gost

#17

2013-01-06 10:46

Zelo se strinjam s peticijo, vendar me skrbi kdo bo v tej neodvisni komisiji? Kdo jih bo postavil in določil? Zakaj so ravno ti ljudje primerni? Kdo garantira, da jih ne bo na tak ali drugačen način porinil vmes kdo od sedanjih voditeljev? Kdo jih bo plačal? Koliko bodo plačani za to? Bomo potem morali ustanoviti še komisijo, ki bo preverila delo komisije? Jih spet plačati? JA, PIČILA ME JE KAČA IN SE BOJIM ZVITE VRVI!
adept

#18

2013-01-09 14:44

Prosvetljene posameznike prosimo, da duh Peticije (ekvilibrij) doseže z VZTRAJANJEM in NEMUDOMA;  mnogi (prikriti sociopsihopati) se reorganizirajo, z zlorabo zvodov, Sistemsko represijo, pa (lahko) nadvladujejo že tako šibko voljo Ljudstva, kompromitirajoč svoje odločitve z varnostjo-analitičnim pogledom na Svet kontrole, omejevanja...

Dokazovati ne-odgovornosti vseh, nemoralno so-delujočih, botrujočih, tudi tvorcev (imen) premnogih neživljenjskih Zakonov polit. ponerologije, kar izčrpavanje ljudstva omogoča - tudi vnaprej!?

Katastrojka še pride!

Nihče se zlahka ne odreče doseženega položaja, vpliva, privilegijem, nihče, niti da ima manipulirano pod-zavest.

V vsakem primeru se zgodi, ne ulica, temveč Ljudstvo - odlašanje zvišuje 'davek'.

'Prevzeti' odgovornost: takojšen odstop iz položaja-vpliva, prisilni odvzem nemoralno pridobljenega, družbeno koristno delo, vračilo po obrokih, kaznovanja - kot za navadnega državljana. Še bolje strožje, zaradi zlorab titul-izobraženosti (neznanja?), protekcij-okoriščanja ('pri koritu'), org. delovanja, slabosti priznanj -  intelektualnega racionaliziranja v lasten bran - zlorabe zaupanja volilcev, pridnega ljudstva. 

Več Zavesti - Več Odgovornosti.

Iskanje Resnice dovoljuje Vsa raziskovalna sredstva (v bodoče celo metafizična), ne le tista, katera njih Zakonov, skorumpiranega, pristranskega Sodstva, dovoljujejo ('ne prepovedujejo') da se 'procesno', subjektivno, prepričevalno in 'vzajemno' izvijejo, oz. s čimer sebe/bližnjih patološka nagnjenja - Zakonsko celo za-ščitijo, 'diskrecijsko razsodijo'.

LJUDSTVO - proti peščici skorumpiranih oblastnikov, bančnikov, gospodarstvenikov - JE Z NAMI. Pogum!

Pravične, v Resnici 'Sodbe v imenu Ljudstva' naj zaobjamejo obj. realnost - več Duha.

Svetloba-Znanje-Resnica (nasproti mraku-neznanju-lažem) je Bodočnosti duhovne smeri, sicer človeške rase ne bo...

Lp iz Bodočnosti.

 

6

#19

2013-01-09 19:57

Na problem skokovitega zadolževanja države od leta 2004 do 2008 sem aprila 2009 pisno, z dopisom po e-mailu, opozoril predsednika vlade, državni zbor in državni svet. Odgovor sem dobil od DS.
Dopis bom poslal pobudniku današnje Pobude.
mož idej

#20 Lahko pomagam

2013-01-10 00:28

Vedno sem pripravljen pomagati pri razkrivanju z izkušnjami pri odkrivanju goljufij.
Rok

#21 Peticija za ustanovitev...

2013-01-10 14:43

dnarja več ni, mednarodno pravo pa je nad vsako notranjo referendumsko pobudo ali zakonom. So poskusili že na Irskem...
janezek

#22

2013-01-12 00:27

Seveda pa se ni mogoče izogniti analizi podatkov o obsegu uničevanja gospodarskih podjetij (realnega sektorja), saj sta se lastninjenje in privatizacija pogosto končala le z prisvajanjem premoženja in uničevanjem dejavnosti in s tem posredno tudi omejevanjem ter uničevanjem javnega sektorja (zdravstvo, šolstvo, kultura,...)
Mali41

#23

2013-01-12 09:43

Popolnoma podpiram pobudo, saj postajamo res banana republika, kjer ničesar ne razčistimo do konca. Izgleda da politika nadzira vsa dogajanja. To se mora končati in poleg kurjih tatov je potrebno poiskati tudi večje ribe.

Slovenka

#24

2013-01-12 12:29

Glede na številčnost našega naroda, ki se je ohranjal stoletja, nam dogajanje zadnjih 20 let polaga glavo na tnalo. Ste pomislili na naše otroke in vnuke? Mi smo!
Dušan Trušnovec

#25

2013-01-12 13:59

Islanski zgled vleče.....Čas je pa tudi za vsaj malček zdrave pameti!! Če koga vidim, da se je ponesrečil, mu bom "brezpogojno pomagal" kolkor bo v moji moči , ne glede na to, al spi pod plahto, al pa v zlati graščini !.........če pa ,me ta isti vpraša, če mu plačlam njegov puf, bo pa to ZLOOOOOO težka, kaj šele, če me sploh ne vpraša, ampak kar vzame, pol pa polcaja postavi med mene in njega, misleč hkrati z njegovo slaboi vestjo, da bom enak gombec, kot on in da ni varen pred menoj !! ....Če že mi nismo varni pred njimi, so oni pred nami prav gotovo.... A NAZAJ BOMO PAČ DOBLI; KAR NAM JE POKRADENO....v materialnem, moralnem, duhovnem in vsakršnem smislu :-)Oni skrivajo svoja početja in ker jim nočem bit podoben, se podpisujem s polnim imenom !