PETICIJA za odvzem premoženja nezakonitega izvora


Gost

/ #112

2013-02-28 00:22

Nerodno je le to, ker je državni aparat mnoge prisilil v podtalno delovanje z svojimi norimi finančnimi podvigi in morda se najde tudi kak pošten in pameten slovenec, ki je mimo DURSa prišel do premoženja, na primer z obračanjem svojega/družinskega kapitala.
Verjamem, da si mnogi želijo enakopravnosti, nenazadnje v filozofskem smislu vsi izviramo iz istega vira in smo eno, a zavest ljudi je še daleč od...Bo to res najpravičnejši način? Recimo, da je primeren ta trenutek. :-)

Državno blagajno, je treba tretirati kot energijo našega naroda, energijo nas samih in z njo delati kot s sabo. No ja, sej to se dogaja. In tu se zatakne! Slovenci imamo še vedno slabo samopodobo...zato je vsak najprej dolžan popraviti odnos do sebe, da bo lahko pozitivno prispeval k celoti!

Vsekakor pa je treba dati več povdarka na viziji skupne prihodnosti!

Osebno sem mnenja, da smo VSI del velikega programa, vsak s svojo funkcijo in le to najučinkoviteje pogledamo skozi številke. Te vedno govorijo resnico in lahko si bistveno olajšamo prihodnost, če preko družbenih dogovorov omogočimo posameznikom, da delajo tisto, kar jim je "pisano na kožo". Bili bi veliko bolj srečni in kot družba enormno uspešnejši!

Bolj ko gledamo nazaj, težje gremo naprej, a država, simbol nas samih, krvavi, zato je treba takoj ustavili krvavitev, zapreti najprej največje rane, nato šele manjše... Ker je izgubila že veliko krvi, rabi transfuzijo in nekje je treba začeti...

Preprečitev novega odtoka denarja iz proračuna, še posebej glavnim odjemalcem, je nuja....
..strog nadzor (in strogo sankcioniranje kršiteljev) nad naravnimi viri in vitalnostjo našega okolja tudi...
..doseg prehranske in energetske samozadostnosti tudi...
..stimulacija pridobivanja znanja, inovacij na vseh področjih in njihovo apliciranje tudi...
..vspodbujanje krepitve celovitosti in vitalnosti državljanov tudi...
..prenesti veliko več odgovornosti na širšo skupnost, v skladu z izkušnjami posameznikov...
..vzeti najboljše iz zgodovine in se učiti tudi od drugih narodov...
in še in še, a ponavljam najprej začnimo pri bolj ljubečem odnosu do sebe! No, pa smo spet tam...Če bi se res ljubili, bi več kot pol slovenije jutri ostalo doma, zato je bolje začeti z majhnimi koraki...

Tudi ta peticija je lahko odraz tega...

Simpl enačba: energija(E)/jasna misel(cxc)=sprememba realnosti(m) ;-)