PETICIJA za odvzem premoženja nezakonitega izvora

alien

/ #136 odvzem premoženja

2013-05-06 08:46

Hvala pobudnikom za sprožitev akcije. V eni točki me je sicer malo zmotilo glede vračanja neupravičeno odvzetega premoženja. To se verjetno nanaša na povejne nacionalizacije. Sicer moramo zgodovino gledati nekoliko dlje. Vedno se vse konča pri drugi svetovni vojni, malo jih pa ve, da je bila nacionalizacija tudi po prvi svetovni vojni. Vračanje premoženja zaplenjenega po drugi svetovni vojni se mi zdi skrajno vprašljivo. Tukaj namreč izvora nihče ne preverja.
Postavimo se v sedanje stanje. Igorju Bavčarju, Hildi Tovšak in še nekaterim se še ni zgodilo nič. Naredimo revolucijo in jim vse zaplenimo in nacionaliziramo. Čez trideset let, pa bodo uspešni odvetniki dokazovali, da ni bilo pravilnega postopka itd. Potomci dobijo vse nazaj. Ja super.
Pred kratkim sem gledal seznam davčnih dolžnikov. Če so dolžniki, pomeni tudi, da imajo premoženje, ali so ga pa imeli, pa so ga "uspešno" prenesli. Zapleni naj se jim premoženje, ali tistim, ki ga sedaj imajo in potem lahko davkarija odpiše dolg. Sicer ne vem, po kakšni stopnji so prišli do taga davek.

Zanimivo je namreč, da če kupiš vozilo, ki je bilo ukradeno, ti ga brez debate zaplenijo, pa še težave imaš, ker te obdovžijo sodelovanja. Tukaj pa miljone prepisujejo, pa se nč ne zgodi.

A sem dolg?