Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo

Niet Che

/ #1939

2013-09-19 07:27

Bravo Rok !

Tudi sam aktivno pozivam državljane,da se združimo in naredimo konec tej agoniji, ki nas je pripeljala do skorajšnjega uničenja. Dovolj je nesmiselnih ukrepov, dovolj je teptanja naših pravic in dostojanstva.

Peticiji se posmehujejo, zato predlagam, da zberemo podpise za referendum ali pa ustanovimo stranko, ki bo:

1. Uvedla temeljito raziskavo, VSEH političnih akterjev, od l. 91 naprej. Vsi bodo morali dokazati izvor lastnine, denarne tokove... - skratka preiskovalni komisiji dati na voljo vse podatke, ki jih bodo zahtevali. Če izvora lastnine ne bodo mogli dokazati, se jim ta zaseže.

2. Ustanovila dobro banko, ki bo nemudoma objavila vse slabe kredite in ostale mahinacije, s pomočjo katerih so odtekala javna sredstva. Naloga banke bo, specializirana preiskava izginulih sredstev in vračanje le teh.
3. Ustavila plenjenje po državnih podjetjih in takoj znižala plačo vsem funkcionarjem v državnih službah.
4. Takoj pričela z de-privatizacijo zdravstva, šolstva in vodnih virov.
5. Takoj pričela s pomočjo najbolj ogroženim. Če neka družina, dokazano ne zmore plačevati npr. elektrike, naj se ta plača iz dobička podjetij v državni lasti. Itak gre za naš denar. Podobno velja za vse ostale NUJNE storitve (voda, ogrevanje ...)
6. Takoj pričela z ukrepi, ki bodo nemudoma začeli poganjati gospodarstvo.
7. Ustanovitev finančne policije, ki bo krvoločno bdela nad javnimi sredstvi in neusmiljeno obračunavala s kršitelji.
8. Takoj pričela z optimizacijo javne in državne uprave. Prečistiti in izločiti vse, ki niso nujno potrebni z delovanje sistema. Na javni sistem je prisesanih preveč parazitov.
9. ...

Stopimo skupaj in poskusimo rešiti kar se se rešiti da. Imam tudi spletno stran http://nietcherev.wix.com/imagine, kjer lahko dobite vse podatke.

Ponujam sodelovanje v kakršnikoli obliki vsakemu, ki deli podobne nazore.

LP Niko