Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo

Ladislav Troha

/ #210

2013-09-19 09:15

Spoštovani gospod Gros, se vam ne zdi, da znižanje plač poslankam in poslancem ne bo pravi nič vplivalo na sestavo parlamenta in ne bo prav nič pripomoglo k zvišanju ravni strokovnosti, etike in ugleda parlamenta.

Privarčevana sredstva bodo pa romala v druge, morda celo v privatne žepe.

Po mojem trdnem prepričanju bi se bilo treba urejanja stvari lotiti na drugem koncu. Naprimer na tem, da bi se vprašali kakšna so sita v strankah, da pridejo na listo ljudje s vprašljivimi strokovnimi, etičnimi in moralnimi lastnostmi. Kako sploh določajo stranke seznam kandidatk in kandidatov, ki potem pristanejo na listi za volitve.

Z znižanjem plač na minimalno plačo, bo ta nivo še bolj padel in potem lahko pričakujemo v DZ pravo štalo.

Delo poslanca bi moralo biti visoko strokovno, etično in moralno in tudi dobro plačano ampak vse to bi moralo biti pogojeno z osebno tudi materialno odgovornostjo in možnostjo predčasnega odpoklica poslanca.

Morda bi bil boljši predlog zmanjšanje poslanskih mest, še prej uvedbo do 7 pokrajin in iz tega izpeljavo poslanskih sedežev.

V strankah bi morala veljati stroga merila in kriteriji, kdo sploh lahko kandidira in notranja poštena in transparentna selekcija, da bi prišli na liste najboljši kadri.

Drugačno politiko si jaz predstavljam na tak način:

http://www.gibanje-ops.com/dejavnosti-gibanja-ops/drugacna-politika