UČENJE PROGRAMIRANJA V OSNOVNE ŠOLE

janezNovak

/ #10

2013-11-12 08:35

Zadeva se sliši dobro, vendar je načeloma ne podpiram. Matematika je neke vrste osnova programiranja (logika ipd.) in problem je že v tem, da ima ogromno otrok v OŠ probleme z tem predmetom (vprašajte inštruktorje kaj se največ inštruira). Roko na srce vsak si zadev ne zna razložiti na tak način, kot program deluje. Obiskoval sem tehnično srednjo šolo in sedaj še tehnične fakultete in iz tega se da zelo dobro videti, da kljub nešteto uram v srednji šoli v računalniških učilnicah, tem istim ljudem tudi na fakulteti to isto programiranje še vedno ne leži.

Zadeve ne podpiram še z druge plati. Več ko bo ljudi ki bo to znalo, manj se bo cenilo to kaj dejansko naredimo. Glede na to, da vem koliko truda je približno vloženega v eno "srednje zahtevno" spletno stran bi bilo plačilo še bolj mizerno kot je (ljudje ne znajo ceniti tega kar narediš - vsi bi imeli unikatne spletne strani za drobiž).

Da zadeve ne poteptam do konca pa bi samo še dodal, da bi z vidika razvoja IT moglo bit tega kadra več, vendar spet ne toliko, da bi znal čisto vsak programirat. :)