UČENJE PROGRAMIRANJA V OSNOVNE ŠOLE

flrj

/ #47 Programiranje je izjemnega pomena, kjer spoznamo delovanje in sestavo spletnih strani.

2013-11-19 21:02

"Programiranje je izjemnega pomena, kjer spoznamo delovanje in sestavo spletnih strani. Dandanes skoraj ni podjetja, ki ne bi imelo izdelane svoje spletne strani. Za urejanje spletne strani pa potrebuje primerno usposobljen kader."

Spletne strani, in dobre, so nuja za vsako podjetje. Samo za vsebino ne odgovarja programer, temveč drugi, ki pa običajno ne programirajo.
Zanima me, če mi lahko kdo odgovori na naslednje vprašanje:
"Koliko ljudi mora programirati v npr. 200-članskem kolektivu, kjer proizvajajo leseno pohištvo?" Da odstotek prenesem v osnovnošolsko izobraževanje.

Gospodje in gospe programerji. Lepo, da skrbite za svoj rod, vendar poskusite pogledati svoje želje tudi z drugih plati in ne postavljajte svojega poklica nad ostale. Programerska logika je pač ena od logik, ki jo potrebujejo predvsem programerji.

Kaj če bi se namesto z algoritmi (in sedenjem ob računalnikih) začeli baviti z otroki. Pomagajte rešiti naslednji problem: "Slovenija se po deležu čezmerno hranjenih in debelih 15-letnikov uvršča na tretje mesto med državami Evropske unije." S spletnimi stranmi tega ne boste mogli.
In če ne boste pomagali, boste imeli same debele programerje.