Vrnite Šavlijevim otroke!


Gost

/ #157

2013-12-23 10:32

"Nekad sam se mogla zakleti da se u Sloveniji ne može desiti da centar za socijalni rad roditeljima koji nisu ni kriminalci, ni narkomani, ni nasilni, ni nemarni, oduzme SEDMORO dece, od kojih je jedno još beba koja doji. Razlog ove drastične mere je što u kući nema televizora, ne kupuje se u prodavnicama, deca umesto u školi na školskom programu rade kod kuće (polažu ispite na kraju godine), nisu vakcinisana... (dakle, nisu izložena adekvatnom ispiranju mozga). Ona su, jelte, drugačija. Ne jedu plastičnu hranu, ne znaju za koka-kolu, McDonalds i ostalo đubre, i zbog toga se smatraju ugroženim. Roditelji ih uče pobožnosti, ali ih ne vode u crkvu, pa se to ne broji. Podsećam da deca nisu maltretirana, zanemarena, neuhranjena, nevaspitana, zaostala, bolesna. Naprotiv!

Centar za socijalni u Škofjoj Luci smatra da je daleko bolje decu uzeti od kuće, razdvojiti i razdeliti po starateljskim porodicama, gde će biti više voljena, negovana i sigurna, kao i bolje snabdevena produktima moderne civilizacije, bez kojih naravno nema sreće (sarkazam).

Ovo je najava totalitarizma, a on se ne rađa samo u granicama jednog grada, jedne države. Vladajuće strukture hoće da svi budemo isti, da izgledamo isto, oblačimo se isto, ponašamo se isto, mislimo isto (onako kako oni hoće).

Potpisala sam peticiju čiji link ću uključiti, ali sam svoje zgražanje izrazila i upravnici centra za socijalni rad, istovremeno ga kopirajući kabinetu za odnose sa javnošću pri ministarstvu za socijalni rad Slovenije. Molim da svako ko može uzme minut i doda svoje ime, u nadi da će pritisak javnog mnjenja dovesti do ispravljanja ove užasne i opasne greške.

Ljudi, ne smemo ćutke gledati kako se nekome oduzima sloboda da upravlja svojim životom. Danas je to ova porodica, sutra može biti naša.

Dovoljno je napisati par dve reči. Snaga je u broju protesta."