Vrnite Šavlijevim otroke!

Roman Plohl

/ #239

2013-12-27 23:48

Še moje mnenje, ki sem ga objavil na FB, 26.12.2013

xy, ki ga zelo cenim, je danes na svoji strani čestital ljudem ob državnem prazniku...
Verjetno je podobno ravnal tudi marsikateri drugi politik.


Pa se vam, dragi prijatelji zdi, da imamo v kategoriji "samostojnosti" nekaj na kar bi lahko bili ponosni, kar bi lahko slavili, za kar bi si lahko čestitali? Poglejmo izkupiček te takoimenoivane samostojnosti!
Pokradeno vse kar se je pokrasti dalo.
Ljudstvo do skrajnosti ponižano.

Mogoče kdo poreče. OK, ampak smo pa samostojni. A samostojni, da smo? Se komu zdi, da smo samostojni? Nam niso odvzeli celo pravice do referenduma? Mar niso izdali in prodali suverenosti Slovenskega naroda? O čem pa sploh še odločamo. Niti poslanci v parlamentu, ki jih večina Slovencev itak niti nikoli ni izvolila, ne odločajo saqmostojno o nobeni pomembni stvari več. Pisanje zakonov po nareku iz Brüslja ni izraz samostojnosti!

In zdaj naj si čestitamo in morda celo nazdravimo, ker, da smo samostojni?Nismmo samostojni! In v EU se nam godi neprimerno slabše kot se nam je kadarkoli v nekdanji Jugoslaviji!

Jaz zase moram rečt, da danes nimam kaj slavit. Nikakršnega državnega praznika! Nasprotno moram rečt, da me je sram, ker sem kot Slovenec z voolivno pravico soodgovoren za stanje v kakršnem smo. Sram me je tudi zaradi tega, ker je v naši državi državno prisilo mogoče do te mere zlorabiti, da si država lahko (vsaj zaenkrat nekaznovano!) privošči ukrasti noseči materi in očetu sedem otrok.
Ampak sram me je tudi zaradi stanja duha. Zaradi mojih sodržavljanov, ki jim niti toliko ni mar, da bi dvignili vsaj toliko svojo rit in šli podpisat peticijo v kateri so postavljene čisto minimalne zahteve.

Poglejte si tole:
http://www.pravapeticija.com/vrnite_savlijevim_otroke

Dobrih 800 podpisov v nekaj dneh.
In poglejte med podpisniki, ki se ne skrivajo v anonimnosti, od kod vse so se ljudje oglašali. Vsaka jim čast. Pa poglejte potem, koliko nas še ostane, ki smo Slovenci in smo to podpisali. Sramotno malo!

Pa kaj ste vsi na drogah ali kaj? Ne vidite s kako hitrimi koraki gre ta država v totalitarizem?! Med tem, ko vi proslavljate "dan samostojnosti!" ali gledate kake nadaljevanke ali ste itak še vedno..... ali že spet.... pijani!

V ozadju se nam pa pripravlja nov Družinski zakonik, ki bo uzakonil, da država po definiciji bolje ve kaj je dobro za otroka in za človeka, kot to lahko ve katerikoli starš, človek sam. In to taista država, ki je dokazala, da ni sposobna upravljati z ničemer, da propade česar se le dotakne!
In ta država se nam bo začela vmešavati v najbolj intimne pore življenja, če se nas ne bo vsaj nekajkrat več prebudilo!
Tako da.... Edino kar vam jaz lahko rečem ob današnjem "prazniku", je:
Dobro jutro!