Peticija za nezaposlene prostovoljne gasilce


Gost

/ #419

2014-03-05 19:59

Seveda sem podpisal peticijo, tudi jaz sem že dolgo časa med aktivnimi, rad pa bi z vami delil nekaj svojih misli:
Nikakor ne smemo pozabiti cel kup AKTIVNIH prostovoljcev. Gorski reševalci, jamarji, kinologi, potapljači, aktivni člani civilne zaščite, prostovoljci ki delajo s starejšimi in otroki ki so pomoči potrebni, ali pa dobri sosed, ki ti priskoči na pomoč, ko je to potrebno. Prosim brez zamere, če sem na koga pozabill. Vsi ti si zaslužijo vse pohvale. In težko bo vsem tem omogočiti, kar jim pripada.
Pričakovati denar od zavarovalnice - utopija, itak bodo razliko plačale stranke, ki pa ste že tako naši zvesti podporniki.
Urediti zavarovanja v primeru nesreče? Uh, težko bo določiti kateri prostovoljec je dovolj aktiven za dodatno zavarovanje.
Lahko pa:
Zavarovalnice pripravijo ugodne ponudbe za dodatna in nezgodna zavarovanja, prostovoljci pa se bomo sami odločili, ali so ponudbe dovolj ugodne za nas, konec koncev je to dober posel za oboje, saj lahko računajo na dodatnih 50.000 do 70.000 strank.
Država pa se naj odpove davku, ki nam ga obračuna pri nabavi naših vozil, črpalk, dihalnih radijskih in drugih naprav, predvsem pa pri osebni zaščitni opremi, ki nas varuje v vseh intervencijah. Za požar, poplave, neurja, nevarne snovi, delo z motorno žago ...je osebna zaščitna oprema različna, obstaja pa ogromno društev, kjer nimajo dovolj oblek za vse aktivne operativce, kaj šele da bi imela dovolj oblek za vse naštete aktivnosti.
Pa še tole:
HVALA vsem našim podpornikom, donatorjem, simpatizerjem, županom in občinskim upravam, kateri nam finančno pomagate, vsem delodajalcem, kateri nas razumete in nas podpirate in seveda VSEM prostovoljcem.