Peticija za spremembo zakona o obračunavanju ogrevanja v bloku


Gost

/ #14 Re: novi način... oziroma prvinski način...

2014-03-18 20:25

#12: - novi način... oziroma prvinski način...

Hvala za obsežno mnenje. Morda bo komu odprla nov pogled na vse skupaj in morda nekoč ne bomo ljudje edini, ki plačujemo, da lahko živimo na zemlji. Verjamem, da pred milijoni let, ko se je človek na tak ali drugačen način pojavil na zemlji, ni plačeval svojega življenja nikomur, tako kot vsa ostala bitja ne. In na zemlji je bilo ravnovesje, ki je danes zelo omajano zaradi namišljenih potreb, ki nam jih iz dneva v dan vcepljajo skozi reklame.

Če dobro razmislim je res, da z naravnimi viri resnično nihče ne bi smel kovati dobičkov, saj so skupno, torej javno dobro in če že država v našem imenu podeljuje koncesije, bi jih morala realno zaračunati, če pa bi se kljub temu pojavili dobički iz tega naslova, pa bi morali romati nazaj v proračun in bi zaradi tega plačevali manj davkov. Žal pa so tudi tukaj lobiji naredili svoje in javna podjetja počasi a vztrajno privatizirajo, kar se še privatizirati da.

Verjamem, da je res tudi to nedopustno, da se je prepustilo zasebnim ustanovam, da izdajajo denar in ga posojajo državam (beri posredno državljanom), saj je državni proračun dejansko tudi javno dobro v lasti vseh državljanov, česar pa se politiki sploh ne zavedajo, vsaj tako zgleda.

No če ne prej pa po sesutju vsega, ker pač s takšnim ravnanjem drvimo v brezno, tako kot sta se nekoč sesule Lemurija in Atlantida bo morda nastopil čas, ko se bo vse začelo od začetka na povsem naraven način. Dotlej pa vseeno ne moremo dopuščati tovrstnih anomalij.