Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Ehm ...

/ #338

2014-11-25 22:03

ker se zmedeni avtorji in še zmedenejši podpisniki te čudaške "peticije" očitno ne zavedajo, kaj bi ureditev, ki jo "predlagajo" pomenila, damo tule en primer:

leta 2018 stranka za legalizacijo marihuane in piratska stranka v predvolilnih anketah dobivata toliko podpore, da bosta očitno dobili večino v parlamentu in sestavili vlado.

stranke vladajoče koalicije, ki jim grozi hud poraz na volitvah, zahtevajo, da državni organi ukrepajo.

v več odmevnih policijskih akcijah so zaradi "posesti mamil z namenom prodaje" ter "hujših kršitev protipiratske zakonodaje" aretirani vsi vidni člani SLM in PS. 

prvostopenjsko sodišče vse obsodi na zaporne kazni od 8 mesecev do treh let. višje sodišče vsem sodbe potrdi. vidni člani stranke za legalizacijo marihuane in piratske stranke se preselijo na dob, stranki pa praktično prenehata obstajati.

na volitvah premočno zmagajo stranke vladajoče koalicije.

predsednik borut pahor se ob tem zahvali budnim državljanom, ki so s svojo pobudo preprečili nekim zločincem rušenje političnogospodarske ureditve, in doda, da je prav zaradi dostojanstva moralno neupogljivih pobudnikov zdaj država bolj varna, politika pa bolj udobna.

in nam vsi lepo vladajo naprej.

 

hvala.