Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Analitik

/ #360 Re: Re: Re: Re: ne strinjam se

2014-11-26 07:41

#352: Slovenka - Re: Re: Re: ne strinjam se 

 S prvim delom glede pasivnosti se zelo strinjam! Osebno nisem aktiven v politiki, ker vem, da če bi bil bi me hitro medijsko diskriditirali. Sem pa sicer zelo družbeno aktiven (ne v zvezi z J. Janšo da ne bo pomote).

Saj 6000 volilcev ni nadvladalo ostale večine. Pač dobili so en poslanski sedež. Nič strašega glede na to, da tudi ostali poslanci niso ravno zelo sposobni.

Pe še en primer. Se spomnite, ko je g. Peter Vilfan nekoliko okajen trčil v 84 letnega pešča. G. Vilfan je takrat sicer priznal krivdo in (tik razpustom parlamenta) odstopil. Ta ista oseba je na sedanjih volitvah zopet dobila mandat poslanca, z nagovorom, da če ga volivci podpirajo, bo prevzel to odgovornost.

Priznam, ker je 84 letni pešec preživel, ni popolnoma korektno primerjati Janšo in Vilfana. Ampak v osnovi se gre za to, da je 6000 volilcev želelo Janšo videti v parmalentu. To je njihova volja, in prav je, da ostali to spoštujemo. V končni fazi tako verjetno mislijo tudi ustavni sodniki, zato ne vidim razloga, da se karkoli spreminja.

Kot sem že napisal, parlement je projekcija zavesti ljudstva. Če želimo drugačne politike, se mora najrej nekaj premakniti pri ljudstvu. Pa ne samo v smislu teh peticij, ampak predvsem v smislu lastne odgovornosti do sebe, otrok, staršev in družbe.