Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim


Gost

/ #97

2014-12-01 08:25

Pozdravljeni!
Dober rezultat, ki daje upanje, da zdrava pamet med prebivalci Slovenije le še ni popolnoma izumrla.
Rad pa bi opozoril na dejstvo, ki je - ne samo po mojem prepričanju - precej bolj očem skrito, a je bistveno bolj pomembno za našo usodo in usodo naših otrok: ves ta cirkus okoli kaznjenca v parlamentu (pa seveda še mnogo drugih "afer" in "škandalov"), ki ga Mac mediji servirajo ljudstvu kot Macdonald svoj junkfood, je pravzaprav le spretno ustvarjanje dimne zavese, za katero se po tihem dogaja rop stoletja: takoimenovana privatizacija. Močan indic, da je res vse skupaj zrežirano, je dejstvo, da je parlament razpravljal o razprodaji Telekoma eno celo uro; zna kdo sešteti vse ure in dneve, ko so razpravljali izključno o kaznjencu?
Skratka, politika vseh barv pridno meče kosti, okoli katerih se ljudsvo besno ravsa kot trop potepuških psov. Finančni velekapital, ki obvladuje politike, pa medtem nemoteno vodi aktivnosti za razprodajo še preostalega nacionalnega "bogastva". Politiki se strašno bojijo, da bi prišlo do argumentirane razprave, npr. o tem, kaj pomeni, če bo država ostala brez javne infrastrukture. Kaj bo, ko se bomo kar naenkrat zavedli, da nimamo nobene javne telekomunikacijske infrastrukture, da železnica, ceste, elektrika... sploh niso več naši??? In da vodovodi vključno z zajetji pravzaprav pripadajo multinacionalkam??? In da te lahko ta multinacionalka toži, če si boš pripravil kapnico za svojo lastno uporabo? Ne, to niso katastrofični SF scenariji, to se v svetu dogaja!
Tam, kjer so bili dovolj nespametni, da so šli nepremišljeno v takšne posle. Bolje rečeno, tam, kjer jim je uspelo pred javnostjo te umazane rabote prikriti. Politiki so seveda v vsej tej zgodbi le pridni hlapčki, prodane duše velekapitala, ki jim odmerja drobtinice s svoje preobložene mize.
Torej, Slovenci in Slovenke ter vsi državljani SLO, zbudimo se iz letargije!!! Sicer našim otrokom ne bo preostalo nič drugega kot s trebuhom za kruhom.
p.s. S trebuhom za kruhom že zdaj ne morejo poleteti s slovenskega letališča!

Tine Zupančič, Sevnica