Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim


Gost

/ #11

2014-12-06 12:59

Če se omejim samo na to akcijo predlagam, da vztrajno povdarjamo ustavno pravico do enakosti pred zakonom in da ne dopuščamo, da bi nas zavajali z neusklajenimi zakoni. SDS (in njihovi privrženci) se skrivajo za tem, da v zakonih ni prepovedano, da bi obsojen politik še naprej opravljal svoje funkcije, kar je čista demagogija. Ustava je daleč nad zakoni in če v Sloveniji nihče od "navadnih" obsojenih državljanov ne dobi službe, je tudi politik ne sme dobiti.
Izgovor SDS, da je treba spoštovati voljo volicev, ki so zavestno volili obsojenega kandidata pa je naravnost kriminalen. Če to obvelja, se bodo lahko vsi zaporniki in njihovi svojci ter tisti, ki še niso obsojeni pa bi morali biti, združili v novo stranko in volili svojega predstavnika, ta pa bo potem lahko pripravljal zakone v prid njihovi pomilostitvi ????!!!!
In to sploh ni moja fikcija. Kot jaz vidim, so bili tudi trenutno veljavni zakoni, ki so omogočili krajo družbenega in državnega premoženja in ki sedaj dejansko ščitijo kriminalce, spremenjeni ravno v času vladanja SDS.