Sprejem zakona o prepovedi javne uporabe totalitarnih simbolov

Politični analitik

/ #14

2015-01-07 15:37

Citiram "Ptredlagamo pripravo zakona, ki bo prepovedal vsakršno uporabo simbolov, ki spominjajo in označujejo totalitarine režime zaradi katerih je umrlo milijone nedolžnih ljudi."

Ta definicija je zelo splošna, saj prepoveduje vse simbole, ki SPOMINJAJO na totalitarne režime. To pomeni da zajema zelo široko paleto simbolov in ne le svastiko (nacizem), srp in kladivo (komunizem) ter butarico s sekiro (fašizem), ampak tudi simbole kot npr. rdeča zvezda, ki simbolizirajo tudi druge stvari (npr. Osvobodilna fronta, Heineken pivo), ki so nesporne in zato ne smejo biti prepovedane.

Poleg tega komunizem sploh ni totalitaren režim, ampak je družbeno-ekonomski sistem, ki sta ga filozofsko in teoretsko zasnovala Marx in Engels. Po njuni definiciji je komunizem vrsta enakopravne družbe BREZ proizvodnje v zasebni lasti, denarja, družbenih razredov in DRŽAVE. Komunizem je faza, ki nastopi dolgo po socializmu in ne more nastopiti direktno iz kapitalizma ali katerega koli drugega sistema.

Zdaj pa se sami vprašajte, ali je tak sistem kadarkoli obstajal? Torej brez denarja, brez države, brez družbenih razredov? Torej.

Res je, da nekaterim preteklim režimom rečemo, da so bili "komunistični" in res so ti režimi odgovorni za milijone žrtev, toda to NI bil komunizem, saj noben od teh režimov ni bil niti blizu komunizmu po definiciji utemeljitelja komunizma, Karla Marxa.

Lahko torej obsodimo posamezne "komunistične" režime, npr. Stalinizem, nemogoče pa je obsoditi komunizem kot tak. In zato se tudi ne sme prepovedati srpa in kladiva, saj simbolizira tudi komunizem nasplošno (ideologijo o sistemu brez denarja, države in družbenih sistemov), ki pa ni odgovoren za nobeno žrtev.

Vidim, da brišete komentarje in upam, da ne boste tudi mojega. Ne vem, zakaj so bili nekateri zbrisani, ampak dejstvo je, da je to zelo strahopteno in nedemokratično dejanje.