Peticija za dobrobit zapuščenih in zavrženih živali na Obali


Gost

/ #277

2015-05-25 21:33

Želim dati podporo Obalnemu zavetišču, saj vem, da se trudijo po svojih najboljših močeh in tudi zelo uspešno. To lahko povem tudi iz svojih lastnih izkušenj. Sam sem pred leti vzel psičko iz zavetišča, staro 2 meseca, ki nam je dala 11 prekrasnih let skupnega življenja. Uspešno so pomagali oddati marsikaterega mladička, prav tako tudi starejšega kužka, da ne omenim koliko muck so uspeli rešiti pred gotovo smrtjo ( zaradi neodgovornih lastnikov ).
Sram naj bo tistih, ki se hočejo polastiti zavetišča. Sedaj, ko je lepo urejeno, čisto in imajo živali svoj začasni - varen dom, potrebno nego, hrano bi pa ga nekateri radi kar prevzeli. Verjetno se ljudje, ki odločajo o usodi Obalnega zavetišča niti ne zavedajo koliko prostovoljnega dela je bilo opravljenega, nešteto ur porabljenih ter kupljenega materiala, med drugim tudi z lastnimi sredstvi zaposlenih.
Če bi vsi lastniki psov bili odgovorni, humani in imeli radi svoje ljubljenčke bi bilo bistveno manj kužkov v zavetišču, ki čakajo na svoje posvojitelje. Vsak od njih ima svojo zgodbo, marsikdo od njih je pretrpel veliko hudega. Namesto da bi starejši kužki doživeli vsaj lepo, dostojno jesen življenja, dobili novo priložnost, ljubečega lastnika, pa nekateri očitno mislijo, da je evtanazija najprimernejša rešitev.
Strinjam se, da je treba zagotoviti dodatna finančna sredstva za pse, ki so dlje časa v zavetišču, ampak za to obstajajo drugačne rešitve.
Žal se pri nas očitno prevečkrat ponavlja zgodba, da kjer se ljudje resnično trudijo narediti nekaj plemenitega in koristnega in zastavijo ves svoj trud, prosti čas, ljubezen in skrb pojavi nekdo, ki hoče vse skupaj razvrednotiti in zastaviti po svoje. Kako tipično za našo "malo" Slovenijo.
Želel bi, da se vsi odgovorni za nastalo situacijo sami pri sebi globoko zamislijo in upam da imajo vsaj kanček sočutja za ta nebogljena bitja, ki ne znajo govoriti, si ne morejo sami hrane vzeti in si ne izbirajo sami neodgovornih lastnikov. So pa brezpogojno zvesti in najboljši prijatelji. Če je treba bi dali tudi svoja življenja za nas. Od njih se lahko marsikaj naučimo. Sicer pa to lahko razumemo sami tisti, ki imamo radi živali in tudi skrbimo za njih.