ZA OHRANITEV NOVEGA ZAKONA O ZAKONSKI ZVEZI IN DRUŽINSKIH RAZMERJIH


Gost

/ #49

2015-12-16 13:49

Sem podpisnica peticije, pa moram vseeno pokomentirati dogajanje. Morda referenduma sploh ne bi bilo treba, če bi pisci zakona bolj pametno opredelili pojme. Dejstvo je, da nismo enaki, smo pa enakopravni. In če je za katoličane sporno, da se zakonu med istospolnima partnerjema reče enako, kot zakonu med možem in ženo, bi pisci zakona lahko opredelili zakonsko zvezo malce drugače, npr. bi jo lahko delili na tradicionalno in istospolno. Ker dejstvo je, da je med zakonom moškega in ženske, dveh žensk ali dveh moških, razlika. Kot je tudi razlika med športniki, intelektualci in delavci, pa so vseeno enakovredni in enakopravni. Kot tudi vedno bo razlika med žensko in moškim, pa sta enakopravna.

Prav tako se mi zdi, da tole hitenje z zakonom ni pametno, lahko bi ga dlje časa usklajevali in ga na koncu sprejeli z veliko večino, pa ne ob tem skregali naroda.

Sicer pa menim, da je pomembneje živeti enakovrednost in enakopravnost, kot jo uzakonjati, a je ne izvajati. Kot ženska sem bila vsa leta zaposlitve (in teh je že 22) slabše plačana za enako ali bolje opravljeno delo, kot moški kolegi, pa čeprav smo pred zakonom enakopravni.

Denar za referendum pa bi raje namenili ogroženim družinam, ne glede na to, ali so enodstarševske, katoliške, istospolne ali brez otrok...