PETICIJA ZA RAZVELJAVITEV REFERENDUMA

POBUDNIK PETICIJE

/ #25

2015-12-21 16:53

ODPRTO PISMU DUŠANU VUČKU IZ DRŽAVNE VOLILNE KOMISIJE
Spoštovani g. Dušan Vučko!
Kot pobudnik peticije za razveljavitev minulega referenduma sem ogorčen nad vašimi odgovori na pobudo, ki ste jih podali za ŽURNAL 24. Javnosti boste pač morali razložiti, na čigavo pobudo se je na plakatu v 4. točki znašel velik svinčnik ki nazorno kaže na besedico PROTI na volilnem lističu IN O KATEREM V VAŠIH ODGOVORIH NI NE DUHA NE SLUHA. Zakaj se je narisani svinčnik znašel prav na desni strani in zakaj ne na levi. Da je to umetniška svoboda pri oblikovanju bi težko verjel, saj bi bil plakat ravno tako dober brez tega svinčnika. Želim tudi da pojasnite svoj stavek - "Nekdo, ki je izgubil, išče dlako v jajcu." Prav nikjer nisem zapisal, kako sem sam glasoval. Sem pa želel opozoriti na zelo jasno kršitev predvolilnega molka, saj omenjeni svinčnik jasno kaže kje obkrožiti odgovor in psihološko vpliva na volivca. DVK sem tudi prijavil na tel. za prijavo kršitev in bom seveda zahteval odgovore.
G. Vučko, ne le, da je nedopustno, da državna volilna komisija s takšnimi zavajajočimi navodili nagovarja in vodi volivce, je tudi jasen dokaz v katero politično opcijo spada komisija, ki bi morala biti popolnoma neodvisna. Zato bomo podpisniki peticije zahtevali razveljavitev referenduma.
Stavek "Nekdo, ki je izgubil, išče dlako v jajcu." pa bom obrnil in zapisal: » »Nekdo, ki ima vpliv, to izkorišča za dosego ciljev njegove politične opcije«
Primož Krže