POOSTRITI NADZOR NAD ZDRAVILI V RS


Anonymous

/ #4

2016-04-12 00:13


DOSJE: Zdravstvo


Zdravstveni sistem se v Sloveniji sooča z vse več očitki o korupciji, neučinkovitosti in nenamenski porabi sredstev. Analiziramo učinkovitost zdravstvenega sistema ter odkrivamo korupcijo in slabe poslovne prakse.



Pomagajte nam raziskati kakovost oskrbe pacientov v slovenskih bolnišnicah


Na podcrto.si pripravljamo poglobljeno analizo, kako kakovostno je slovensko zdravstvo. Prosimo vas, da nam pomagate z deljenjem vaših zgodb ali zgodb vaših bližnjih o zapletih pri zdravljenju ali oskrbi pacienta.

Anže Voh Boštic, Sporočilo uredništva, 4 komentarji, 19. 3. 2016



Ministrstvo na vprašanje, kako bodo zagotovili dovolj zdravnikov, daje medle odgovore


Družinskih zdravnikov in pediatrov bo v Sloveniji dovolj leta 2020, zagotavlja ministrstvo za zdravje. Bolj skopo pa je pri pojasnilih, kako jim bo uspelo ta cilj doseči. Kot tudi, kako bodo zagotovili dovolj zdravnikov tam, kjer jih trenutno najbolj primanjkuje.

Avtor Anže Voh Boštic, Borut Trpin, objavil Anže Voh Boštic, Članek, 27. 2. 2016



Ministrstvo požrlo obljubo: odkrivanje poklicnih bolezni še kar neurejeno


Ministrstvo za zdravje je javno objavo pravilnika, ki bi omogočil odkrivanje in pravično odškodnino 25.000 poklicno bolnim, obljubilo do konca 2015. A pravilnik je še danes v usklajevanju. Ministrica zdaj obljublja: pravilnik bo sprejet do konca 2016.

Anže Voh Boštic, Članek, 26. 1. 2016



SMC ne moti sodelovanje s sporno nekdanjo direktorico onkološkega inštituta


Ana Žličar je ljubljanska svetnica SMC in nesojena kandidatka za direktorico UKC Ljubljana. Kot direktorica onkološkega inštituta je zdravstveni blagajni leta preveč zaračunavala za zdravila za zdravljenje raka. Kam je šel denar od preplačanih zdravil, ni znano.

Anže Voh Boštic, Članek, 18. 1. 2016



Ministrstvu se s pripravo zakonodaje za ureditev pravic poklicno bolnih ne mudi


Ministrstvo za zdravje še kar usklajuje pravilnik, ki bi omogočal boljše odkrivanje poklicnih bolezni. V Sloveniji za poklicno boleznijo letno zboli vsaj 1000 ljudi, odkrijejo jih le 30. Odškodnine ne dobi praktično nihče.