Zahtevamo ukinitev 152,40 € letne prisilne RTV članarine - RTV programe naj si kodirajo

gledalec
Gost

/ #14

2016-05-24 08:04

Zelo močno podpiram to gibanje. Menim, da bi moralo gibanje opozoriti tudi na druge nepravilnosti pogramske politike RTV:
1. Za nacionalno televizijo katastrofalna uporaba slovnščine - predvsem vsiljevanje ljubljanščine in slangov minornih skupin.
2. Neuravnoteženo predstavljanje krajevnih dogodkov, predvsem favoriziranje Ljubljane. Primer: Proslavljanje prvega mesta kluba Olimpije v nogometu je bilo v dveh dneh na prvem mestu osrednje informativne oddaje. Prikazali so pijanske navijače s popolnama neprimernim lahko bi se reklo debilnim komentarjem.
3. Prekomerno število in neprimeren (nepotizem) izbor dopisnikov iz tujine: primer. Hčerka prejšnjega dopisnika iz Avstrije Kosa, ki je poročal 30 let iz Koroške, sedaj nadaljuje očetovo početje.
4. Ponavljanje istih informacij. Primer: novinar/novinarka v studiu pove novico, nato povpraša dopisnika/dopisnico, ki je na zvezi s studiom, ta drugič ponovi praktično isto, kar je povedal napovedovalec/napovedovalka in nato (zelo pogosto) dopisnik/dopisnica prikaže intervju z nekom, ki tretjič ponovi isto.
5. Polaganje odgovorov v usta intervjuvancev, očitno levo politično usmerjeno navijaštvo novinarjev, ki ne ločijo novic od komentarjev in pomanjkljiva splošna izobrazba, so splošna 'bolezen' FDV-jevskih novinarjev.

Lep pozdrav

Jure Zupan




Plačilo oglaševanja

To peticijo bomo oglaševali 3000 osebam.

Izvedite več ...