Proti napotitvi Slovenskih vojakov na vojaške misije v tujino

Mitja Softić
Avtor te peticije

/ #118 Sprememba besedila pod naslovom peticije

2016-08-01 20:44

Spoštovani podpisniki peticije,

prepis besedila pod naslovom peticije sem prestavil tukaj v komentarje. Novo besedilo bom skrčil na bistvo, s katerim menim, da se strinjamo vsi podpisniki: 

Dosedanje besedilo pod naslovom peticije...

"Vlada in predsednik Republike Slovenije nameravajo v Latvijo napotiti 30 vojakov Slovenske vojske na mejo z Rusko federacijo.
Odločitvi vlade RS nasprotujem in jo pozivam, da namero nemudoma prekliče in se v imenu državljanov RS odreče sodelovanju v tem agresorskem dejanju.

Edini namen Slovenske vojske naj bi bil obramba domovine. Meje naše domovine niso ne z Estonijo, ne z Latvijo, Litvo in ne s Poljsko. Tam in tudi drugod naši vojaki nimajo kaj iskati! Še posebej ne, če teh držav nihče ne ogroža.
Zveza NATO je okupatorska, agresorska vojska. Brez odobritve Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov po vsem svetu širi nemire in ustvarja nove konflikte zgodovinskih razsežnosti (Irak, Afganistan, ZRJ, Libija, Sirija). Odgovorni za povzročene vojne imajo na vesti sto tisoče nedolžnih civilnih žrtev in največje število razseljenih oseb po drugi svetovni vojni. Voditelji držav kot so ZDA, Velika Britanija, Nemčija ali Francija so zločinci zoper človečnost, odgovorni za najhujša grozodejstva moderne dobe.

Ogrožanje Ruske federacije neposredno na njihovi meji je agresorsko dejanje. Je vojna napoved suvereni in miroljubni državi.
Sodelovanje Republike Slovenije v tem zavrženem zločinskem in, po mednarodnem pravu tudi nezakonitem dejanju je sramotno in v škodo vseh državljanov Republike Slovenije. Odločitev vlade Republike Slovenije pa je kvečjemu odločitev nekaterih posameznikov z interesi, ki gotovo niso v korist Slovenskega naroda.

S podpisom te peticije napotitve vojakov ne morem preprečiti namere vlade RS in njenega predsednika in dvomim, da bo peticija kaj spremenila. Želim pa jasno in glasno izraziti svoje stališče do tega dejanja: NE V MOJEM IMENU!

...se z današnjim dnem umika med komentarje in se besedilo pod naslovom peticije nadomesti z besedilom:

S podpisom peticije želim izraziti nasprotovanje napotitvi Slovenskih vojakov na vojaške misije v tujino: NE V MOJEM IMENU!