Podpora dr. Mojci Švab Zavratnik


Gost

/ #70

2016-09-19 21:27

Peticijo sem podpisala, ker želim, da dobi dr. Švabova koncesijo, saj mislim, da bo lahko še uspešneje opravljala svoje delo, kjer ne bo vpeta v neke toge sisteme javnih zavodov. Moja 2 otroka, se je nikoli ne prestrašita, ko prideta k njej, saj je njena delovna obleka enaka našim, ni v strogi beli halji, krilu, hlačah... Tudi njena ordinacija je že sedaj popolnoma drugačna od ostalih, pa čeprav v malenkostih, ima razpostalvjene igrače, prijazne nasmejane slike po stenah, okraske iz stropa itd. Njen pristop je do otrok in staršev topel, prijazen, vedno dobre volje. Preden postavi stetoskop na otrokova pljuča,ga pogreje. Ko je moja 3 mesečna dojenčica potrebovala nadaljno obravnavo pri specialistih, je vzela svoj mobitel in poklicala v specialistične ambulante ter nama kar sama uredila termin. Ne znam si predstavljati, da moram otroka voziti k drugim zdravnikom, saj somi do sedaj pri drugih vedno jokali, pri njej pa je vzdušje tako pozitivno, da otroci pozabijo na strah.
In ja, vem kaj pomeni, da  "država" podeli koncesijo zdravniku. Ampak moje izkušnje s koncesionarji so samo pozitivne. Obravnava v njihovih ambulantah, je še na višjem nivoju.
Isti primer je bil primer mojega  okulista, pred cca  15 leti, ko je s takrat inovativno metodo operacij prišel iz ZDA, zgradil veliko kliniko, pod noge pa so mu metali polena pri podeljevanju koncesije, saj je bila slovenska vzvišena raja fauš, ker je vedel nekaj več od njih. Svojim pacientom je takrat zaračunaval operacije, ki bi jih pri podeljeni koncesiji lahko krila zavarovalnica. Se je pa pri vsakem od pacientov trudil in pomagal kolikor je lahko. Potem sčasoma se je zadeva počasi uiredila in na srečo je gospod dobil koncesijo. In k temuzdravniku se vozim na vsake 2leti cca 250 km vstran od mojega doma na pregled.

Tak isto bi vozila dvoje otroke tudi v Šentilj k dr. Švabovi. Sploh ni vprašanja glede tega.


Skratka skušam prikazati, kaj se grejo pri nas že od nekdaj - zaradi faušije ne pustijo dobrim zdravnikom, da bi svoje delo opravljali še bolje.

Dr. Švab Zavratnikovi izrekam podporo in upam, da kaj od tega prebere tudi kdo, ki dela na zzzs pri podeljevanju koncesij.