ZA KAKOVOSTNE VRTCE

ZASKRBLJENI STARŠ

/ #159 OTROK

2017-01-27 05:52

Sporočilo vsem državljanom RS,

 

Ne dopustimo spremembe normativov, saj bodo s tem zmanjšali varnost naših otrok,  kakovost pedagoškega dela z otroki, osebno higieno naših otrok ter individualno obravnavo. Borili smo se za sedanje normative, vlada pa nam s svojim predlogom sporoča, da je kakovost programov v slovenskih vrtcih popolnoma nepomembna. In ne glede na kakršna koli zagotovila nam je jasno, da glede na trenutno situacijo v naši državi predlagana sprememba ne bi bila začasne narave. Nikoli več ne bi dosegli nivoja, kot ga imamo sedaj. Zavedajmo se pomembnosti vrtcev, zgledujmo se po Norveški (vir: Delo)!

 

Stroka ne pozna dela v kvalitetnih vrtcih v tujini kot npr. v Švici, kjer ima ena vzgojiteljica s pom. vzgojiteljic 12 otrok max., torek na zaposleno 6 otrok, ter v Nemčiji, Avstriji, Norveški itd...

V šoli pa ne zmore učiteljica poučevati 20 otrok!

 

Vzgojiteljica pa 24 otrok- lepo vas prosim, kdor je ta zakon pripravil, naj pospravi svoje stvari in oddide domov, ker o stroki nima nobenega znanja, prav tako mislim, da ne pozna dela v stroki.

 

Izjalovilo se je izobraževanje otrok v 1. razredu- bivša mala šola, kjer bi morale poučevati obvezno po dve dipl. vzgojiteljice, v drugem razredu pa nastopi učiteljica!

 

Otroci so naše največje bogastvo in naša bodočnost!

 

Poziv državljanom RS za podpis peticije, ki nima nobene strokovne podlage in zelo škoduje otrokom, glejmo z večjo skrbnostjo in strokovnostjo na naše otroke in ne vzemimo jim otroštva prekmalu, saj si otroštvo zaslužijo!