ZA ohranitev vpisa na Gimnazijo Novo mesto


Gost

/ #80 Re: Utemeljitev

2012-12-21 11:14

#79: TO - Utemeljitev

K 1) Mislim, da je Gimnazija objavila vpisne stevilke za zadnja 4 leta, s tem da je v šol. letu ostalo zunaj šole 30 otrok, ker so na šoli ukinili oddelek brez razloga.

K 2) je to možno? Mislim, da se mora vsak, ki gre na gimnazijo zavedati, da ga čaka nadaljnji študij. To smo slišali tudi na informativnem dnevu. Gimnazijski maturant dejansko ni poklic. To ni ne skrivnost ne tabu. Pa je zato treba ukiniti oddelek?

K 3) Res? Ste strokovnjak na tem področju? Pedagog? Didaktik? Veste natančno, koliko dela ima profesor slovenščine in profesor športne vzgoje? Kaj pa geograf? Kemik? Kolikor vem, ministrstvo pripravlja predlog povečanja pedagoške obveznosti za vse učitelje in se požvižga na to, kateri predmet uči. Ali bi si kaj podobnega upali trditi pri zdravnikih? Npr., "ja, splošni zdravnik ne morem imeti enakega števila ur kot kirurg." Npr. Bi si upali soditi še o kakšnem delovnem mestu? Jaz si ne, ker se ne spoznam na druge.

K 4) DA!!! Jih!!! Prav gotovo! To poudarjam že v enem prejšnjem postu, da avtomatsko sklepamo, da gredo na strokovne šole "slabši" dijaki. NE!!! ponavljam: otrok naj si izbere šolo, smer, ki si jo želi, glede na svoje interese, na kakovost šole in perspektivnost poklica. Zato pa argument, da bo ukinitev oddelka preusmerila otroke na strokovne šole, ni argument, to je neka izsiljena preusmeritev. Strokovnim šolam naj se prav tako omogočijo (mnoge seveda že izvajajo vse to) dobri programi, dober kader, perspektivnost zaposlitve. Če bi več staršev in več dijakov verjelo v strokovne šole, bi se verjetno vpisali tja, mar ne? zagovarjam pestrost ponudbe, različne šole, dobre šole, za vsakogar, po svojih sposobnostih, željah, pripravljenosti do dela.

K 5) Dvoizmenskega pouka že dve leti na Gimnaziji NM ni. :))