Peticija za ohranitev obsega vpisa v kamniško gimnazijo

alenka

/ #7 Re:

2012-12-30 00:27

#4: nn -

"Dvojna merila:

2012-12-23 12:02

(V Kranju to ni problem ... tam se je strokovna gimnazija celo izločila iz centra šol, kar je povsem v nasprotju z idejo združevanja, ki jo Ministrstvo zagovarja ... aja, direktor direktorata Šink je iz Kranja, s te šole, ki se je odcepila") ... in bo postala splošna in ekonomska gimnazija.
Citirano po 6. komentarju ptujske peticije
Je pa bilo pred časom zelo podobno stališče, ki ga izraža g. NN, objavljeno v SP v pismih bralcev. K temu je mogoče pripomniti samo to, da je smoter gimnazije - od njenega začetka v revolucionarnem letu 1848 - tako široka izobrazba, da se lahko dijak vpiše na katero koli smer. Od kod a priori prepričanje, da je gimnazija pripravljalnica za humanistične in družboslovne študije? Po programu ima splošna slovenska gimnazija toliko ur matematike kakor hrvaška specializirana matematična gimnazija ... verjetno ne zaradi študija jezikov ali zgodovine.
Napaka je bila storjena takrat, ko so iz srednjih strokovnih šol naredili gimnazije. Pa ko so uvedli plačevanje po glavi dijaka ... pa še mnogo drugih. Vsega tega se ne da reševati po metodi dekretov, od danes na jutri.
Ps.: Zanimivo je, da je večina privatnih visokošolskih institucij, ki jih rezanje ni doletelo, prav družboslovne usmeritve. Čudno.