Titova cesta v Mariboru ostane

Quoted post

gost

#12

2013-05-25 11:16

Zakaj bi imeli v Mariboru imeli cesto poimenovano po mnorilcu? Na njegov ukaz je bilo pobitih mnogo ljudi. Res je, da ti pobiti ljudje niso bili nedolžni, vendar si niso zaslužili smrti.
Poleg tega je Tito ustvarjal bleginjo predvsem na podlagi kapitala iz vzhoda in tudi zahoda, še več pa z zadolževanjem, tako da ni bil noben "čudežni voditelj". Jaz ga primerjam z Hitlerjem , Stalinom in Musolinijem. Lahko pa jo preimenujemo v Hitlerjevo cesto, če komu to paše. Oba sta delala podobne stvari.

Replies

Kaktus

#13 Re:

2013-09-21 20:20:01

#12: gost -

Hoj!

Samo glede enega se ne morem strinjati s teboj: kaj so bili krivi nerojeni otroci v trebuhu matere ali otročiči ali drugi nedolžno ljudje, ki so jih zverinsko pobili?

Glede poimenovanja ulice v Hitlerjevo - dobra ideja. Oba sta naredila tudi kaj dobrega, v bistvu pa sta bila zločinca. Nobeno dejanje ne more opravičiti take morije, kot sta jo zakrivila imenovana, da o Kitajskem asu ne govorim!Tudi tp je zgodovina oz. zgodovinsko dejstvo. V bunkerju v našem mestu so pobili nad 400 ljudi, med katerimi so bili tudi invalidi in majhni otroci. Groza - kaj so bili ti krivi? Mnogo pobitih je bilo krivih, ker so imeli nekaj imetja, ki si ga je nekdo zaželel ali pa so se morilci preprosto maščevali zaradi svoje psihopatske nature. Groza! Ne, niso bili vsi z maslom na glavi, zagotovo pa so ga imeli mnogo manj, kot njihovi morilci!