Vrnite Šavlijevim otroke!

Quoted post

Roman

#111

2013-12-20 12:46

"Kaj čakaš, paša? Kaj stojiš?
To vas napasti se bojiš?!

Ko burja sem smo privihrali,
podrli mesta, poteptali.

In ti kot hraber janičar
podžigal v nas si bojni žar."...
Anton Aškerc

V duhu najbolj temačnih tradicij srednjega veka se nam dogaja to tukaj in danes pred našim pragom! Kot takrat, so tudi danes plenilci otrok prepričani, da morajo otroke zaščiti pred "napačno" vero njihovih staršev. Tako kot tam, se tudi tukaj nekdo trudi, da iz nedolžnih otrok naredi neusmiljene bojevnike proti kulturi svojih lastnih staršev.
Pustimo ob strani, da tega kateri zakon dovoljuje tako drastične posege v taki situaciji in v lastni režiji CSD- sploh še nismo slišali!

Mene na tem mestu zanima predvsem ali vpleteni socialni delavci, ob očitno povsem manjkajočih strokovnih kompetencah, premorejo vsaj kanček tiste elementarne ČLOVEŠKE vesti? Po eni strani navaja CSD, da ne sme razkrivati osebnih podatkov vpletenih otrok. Po drugi strani, pa se dogaja, da novinarji prenašajo "izjave otrok", ne da bi CSD reagiral in zahteval, da se s takim "citiranjem" preneha! In... menda ja kdo ne misli, da so novinarji osebno govorili z dotičnim otrokom!? Od kod novinarjem torej te »izjave«?
Pa recimo, da je v neki situaciji kateri od odraščajočih otrok res rekel tudi kaj takega. Recimo! In zdaj CSD servirajo tako izjavo novinarjem, da bi le ti v javnosti pomagali ustvariti vtis o pravilnosti in primernosti ravnanja CSD. Pa si sploh kdo zmore predstavljati kakšno breme ste naložili dotičnemu otroku, če je res izjavil vsaj kaj temu podobnega!? Da se bo še leta in leta imel za odgovornega in krivega, da so njegovim staršem odvzeli tudi njegove brate in sestre? Tudi njih, ki kaj takega sploh niso izjavili ali pomislili???

Kot rečeno. Vse pod predpostavko, da je kak otrok res kdaj rekel, da si želi proč od staršev. Če temu sploh ni tako, potem so pa vsi tisti, ki širijo te stvari, čisto navadni lažnivci!


Replies


Gost

#121 Re:

2013-12-21 07:00:25

#111: Roman -

Ja, Roman, zadnji stavek velja tudi za otroke v naši družini: Kolikokrat slišimo, da bi šli stran od tako bednih staršev, ki samo zahtevamo, da opravijo svoje dolžnosti in ne pustimo interneta v nedogled...


Gost

#309 Re:

2015-01-17 19:25:54