Peticija za nezaposlene prostovoljne gasilce

Quoted post


Gost

#405

2014-03-03 07:57

Marsikaj ste zapisali in veliko drži. tudi sam sem bil reševalec s psom in iskanje v vsehmogočih razmerah in terenu tako kot delo gasilcev v takšnih pogojih si znam predstavljati.
Vsekakor pa želja avtorja, ki je zapisana tu ni mogoča sedaj, če pa zasukamo stvari v tej državi pa lahko dobi končen dejanski epilog. poznate tisto - DELI IN VLADAJ - ja do tega nas je pripeljala ta vlada, ki pa je le preobleka prejšnjega režima. Deli na leve in desne in skrbi, da imajo ljudje veliko problemov (zadnji- nepremičninski zakon) TAKO LJUDJE NIMAJO ČASA RAZMIŠLJATI O POMEMBNEJŠIH STVAREH - TUDI ZAKAJ JE TAKO STANJE IN KDO JE DEJANSKO ODGOVOREN ZATO.
Verjamem, da si želite, da se peticija izvrši do konca z zakonom tako kot peticija - ZAKON OPS (zakon, ki bo odpravil vse oblastniške privilegije). Zakon je že vložen v Državni zbor samo je vseeno blokiran s strani politike.
ZDRUŽIMO SILE, PODPRIMO EN DRUGEGA ZA BOLJŠI SKUPNI JUTRI SLOVENIJE!

Replies


Gost

#406 Re:

2014-03-03 11:32:17

#405: -

Spoštovani, strinjam se z vami v skoraj v vsem, razen v tem, da je ta želja nemogoča da bi se izvedla oz. realizirala. Mogoče je res, da se ne bo v točno takšni obliki kot je predlagano (pokojninska doba), ker vemo kakšno je stanje, vendar ravno zato sem se odločil, da začnem s to peticijo. Urediti najprej ta status (obvezno zdravstveno zavarovanje), da bo človek, ki za nas tvega življenje in svoje zdravje pa ni v trenutku, ko se mu kaj zgodi zaposlen,niti na zavodu več imel vsaj možnost da pride do zdravstvene oskrbe. To je res majhen a zelo pomemben korak k kasnejši nadaljnji rešitvi in urejanju statusa vseh prostovoljcev.Kot sem večkrat povdaril, je potrebno nekje začeti in vztrajati pri tej pobudi saj menim, da ko urediš vsaj en segment lahko na podlagi tega, če stvar uspe seveda, narediš še mnogo novih, drugih korakov, ki na koncu pripeljejo do končne ureditve. Težko bo, vendar glede na to, da že toliko let to področje ni urejeno in da ko se delajo zakoni nihče ne pomisli na tako situacijo menim, da tudi  glede na to da finančno gledano to ni sploh velik strošek(ne za državo še manj za zavarovalnice) ima ta pobuda vseeno  zelo realne možnosti, da uspe. V to verjamem in glede na dnevno naraščanje podpisov peticije verjamem, da v tem prepričanju nisem sam. LP Marko Slokar