Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Quoted post

Analitik

#348 Re: Re: ne strinjam se

2014-11-26 06:20

#305: ZAPONIKI V ZAPOR! - Re: ne strinjam se 

Nekateri ne želite razumeti!

To kar predlagate ni demokratično, ker je Jeneza, ki je že bil pravnomočno obsojen, izvolilo ljudstvo. Jasno, da ga nismo izvolili vsi, izvolili pa so ga nekateri in teh glasov je bilo dovolj, da je prišel v parlament.

Čistilko v podjetju ne postavlja ljudstvo, ampak vodstvo podjetja (in to se odloči kakor pač želi). V parlamentu pa to počne ljudstvo. In če ljudstvo želi za poslanca zapornika potem ga pač naj ima. Ostali imajo pa svoje predstavnike (poslance).

Mene Janez J. ne moti, saj ga nisem volil. Ne vem zakaj ostale? Janez je zelo primeren karakter, da lahko na njega stresaš jezo. Da pa je zaradi njega v tej ljubi državi vse narobe, pa enostavno ne more biti res, saj so bili večina časa na oblasti drugi.

In ja pri tem sem rahlo sarkastičen. Predvsem zaradi tega ker v resnici mi raja nimamo pojma, kaj se dogaja za zaprtimi vrati našega hrama demokracije. Jenez je samo kost za glodanje, da se imamo s čim za ukvarjat in da pozabimo na prave težave.

Replies

Slovenka

#352 Re: Re: Re: ne strinjam se

2014-11-26 06:53:14

#348: Analitik - Re: Re: ne strinjam se 

Seveda" mi raja" nimamo pojma, ker smo preveć pasivni.

Če bi bilo veliko državljanov - volilcev aktivnih, če bi večina zahtevala nedvoumne odgovore na vprašanja, bi bilo stanje precej drugačno. V Sloveniji vlada malodušje, splošno stališče. da se itak ne da nič narediti, nas je pripeljalo do tu, kjer smo. Politiki se po moje najbolj bojijo aktivnih državljanov, s pasivnimi itak lahko manipulirajo, kakor se jim zahoče.

Sicer pa se ne strinjam, da skupina 6000 volilcev lahko nadvlada ostalo večino; lahko, če izvoljeni ni pravnomočno obsojen. V tem konkretnem primeru bi morali zakoni morale nadvladati nad zakoni države, čeprav se zavedam, da je to praktično neizvedljivo.


Gost

#363 Re: Re: Re: ne strinjam se

2014-11-26 08:10:25

#348: Analitik - Re: Re: ne strinjam se 

Ti ne razumeš!

Zakon že sedaj zelo jasno prepoveduje opravljanje poslanskih funkcij pravnomočno obsojenim na več od 6 mesecev. Velja za vse brez izjeme. Tudi za tiste, ki ga ne poznajo in za doktorje pravnih znanosti.

To je gotovo vedel tudi Janez, saj je pravnomočna sodba padla že aprila. Pa je vseeno kandidiral in volilce prepričeval, da ne bo šel sedet in da ni kriv. Volilci so bili zavedeni, kar je zanesljivo vplivalo na rezultat volitev. Če bi volilci vedeli, da bo sedel, bi bil rezultat zanesljivo drugačen.

Kako je do tega sploh lahko prišlo? Vzrok vidim v slabem delu državne volilne komisije, ki od kandidatov očitno ni zahtevala potrdila o nekaznovanju, čeprav bi ga glede na veljavni zakon morala. 

Če bi bila volja, bi tudi to še vedno lahko rešili. Če bi volitve v tistem okraju čimprej ponovili. Ampak pravilno - brez neprimernih kandidatov na volilni listi.   


Gost

#1398 Re: Re: Re: ne strinjam se

2014-12-20 22:39:54

#348: Analitik - Re: Re: ne strinjam se 

 ok. vse jasno kar ste napisali, samo pravnomočno obsojen politik, baraba meni ne bo krojil življenja,

 

gost1234

#1399 Re: Re: Re: ne strinjam se

2014-12-21 13:59:42

#348: Analitik - Re: Re: ne strinjam se 

 Zakaj moti ostale? Ker lahko opravlja funkcijo poslanca, kljub temu, da je bil pravnomočno obsojen. Kje je tu logika? "Navadni" državljani moramo, če hočemo službo, dodati potrdilo o nekaznovanosti ne glede na izobrazbo. Zakaj lahko zapornik opravlja takšno delo mi res ni jasno. Če bi bila slovenija pravna država, bi se mu morale odvzeti pravice glede dela v parlamentu kot zaporniku. Njegove ovce se tega ne zavedajo.