Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Quoted post

Franc

#1274

2014-12-11 19:20

Danes sem direktorici RTVS, poslal tole sporočilo

Spoštovani,

Kot podpisnik  pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim. In kot prisilni naročnik  RTV Slovenije, vam moram posredovati moje ogorčenje nad   nenehnim poročanjem  vaših poročevalcev o zaporniku Ivanu Janši in aktivnostih njegovih podpornikov v odboru 2014. Razumel bi, da ste nevtralni medij, če bi istočasno poročali tudi o zbiranju podpisov  za pobudo o sprejemu zakona  o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim.

Prepričan sem, da vam je peticija poznana a  o njej vaši uredniki ne želite poročati tako kot o aktivnostih  tistih, ki si žele zapornike v slovenskem parlamentu.

Pričakujem , da , boste  na javnih medijih poročali tudi  o stalnem protestu več kot

16 600 podpisnikov , ki se jim vsak dan pridruži še nekaj sto novih.  Pobudnika lahko kontaktirate  na objavljenem naslovu na spletnem portalu: 

Upoštevajte vse državljane in objektivno poročajte o vseh pomembnih dogajanjih saj vaše plače zagotavljamo vsi državljani in ne samo stranka SDS

V upanju, da sporočilo ne bo romalo v koš, vas lepo pozdravljam

Franc Štibernik

 

 

Replies

Tugo Zaletel
Avtor te peticije

#1275 Re:

2014-12-11 19:49:57

#1274: Franc -  

 Franc, tole je pa tiste vrste aktivno državljanstvo, za katero se zavzemam tudi sam. Bravo in hvala. Lep pozdrav


Gost

#1277 Re: Kdo se boji črnega moža?

2014-12-11 23:17:15

#1274: Franc -  

Me prav veseli za to pisanje. Saj je že nenormalno, kaj se dogaja. Stranka SDS in njeni sateliti imajo zborovanja pred parlamentom, zaporom, sodišči in še kje, pa menda noben shod ni prijavljen. Oblast ne ukrepa ničesar, kot da se JJ res bojijo. Najbolj pa me moti to, da vsi mediji o tem na veliko poročajo in v tujini, ki nas pozorno spremlja, lahko iz tega res potegnejo napačne sklepe. Kar pa je tudi glavni cilj stranke in njenega vodje. Imajo dovolj denarja, da lobirajo vsepovsod. Prioriteta njihovih EU poslancev ni, da bi delali v dobro države Slovenije, temveč da širijo laži glede JJ. Kaj pa če bi mediji poročali, da je bilo doslej zbranih skoraj 17.000 podpisov ljudi, ki želimo, da se ta norija z JJ konča, ki želimo, da se ne govori več samo o preteklosti, temveč o prihodnosti, in ki ne želimo, da nas ta pokvarjeni politik vedno znova in znova razdvaja (kakšen mir je sedaj v Avstriji, odkar Heiderja ni več). Mogoče pa bi poročali tudi o plačilih, ki jih prejmejo ljudje, ki se udeležijo teh shodov, da o zastonj malici in prevozu sploh ne govorimo.  Morda bi bilo zanimivo tudi pisati o tem, zakaj lahko ima samo en zapornik takšne bonitete,  ostali pa ne (če prav vem, bivši politik Prijatelj vseh teh ugodnosti v zaporu ni imel, pa je bil prav tako poslanec).  Zakaj o teh stvareh beremo samo v blogih in ne v udarnih novicah? Tudi to je potrebno poročati, če želijo mediji biti objektivni, za kar se vsi razglašajo.