VPIS NEODTUJLJIVE PRAVICE DO VODE V USTAVO

Quoted post


Anonymous

#1

2016-01-30 12:26

NE le, da sem sokreator te aktivnosti, sem tudi, tako kot VSAKO BITJE TEGA PLANETA "uporabnik vode", kot življenjsko pomembne surovine za preživetje in zdravje ...Zato se take vrednote pač ne morejo uvrščat v komercialno blago pod kapitalsko ekonomskimi, ZA NARAVO NELOGIČNIMI IN ŠKODLJIVIMI PRAVILI !!

Dušan Trušnovec 

Replies


Gost

#26 Re:

2016-01-31 10:40:05

#1: -  

    Dušan,tako je prav in v teh besedah se moarjo najti (vsemogoči politiki,ki za vsako ceno iščejo svoj povzpetniški) lobij-i

   polnjenje žepov!!     Podipšem ta trenutek!!    Hvala in srečno

 


Gost

#635 Re:

2016-02-05 09:55:33

#1: -  

 Bravo Dušan Trušnovec. Zelo dobro povedano.

KIKI Brežice

#960 Re:

2016-02-09 06:14:19

#1: -  

 Vse nam počasi obdavčijo, vzamejo.....VODE PA NE DAMO, je tako?

Danny

#1201 Re:

2016-02-10 13:37:31

#1: -  

 Zakaj se o tej peticiji nič ne govori v medijih? Mar ni že 10 tisoč podpisov dovolj za referendum, zbranih pa je že 16 tisoč? wtf

Za svobodo!

#1558 Re:

2016-02-13 22:40:48

#1: -  

 Tako in tako so nam že skoraj vse ukradli in pokradli - VODE PA NE DAMO. Pravica do življenja in pravica VSEH tudi do vode.


Gost

#2888 Re:

2016-03-10 18:43:16

#1: -  

 Ko enkrat obiščeš Indijo in podobne države, kjer iz pipe teče blato in je voda dobra le kot odvajalo ali strup, se človek vpraša in zave dejstva, kako pomembna je dejansko voda. Da, tista iz pipe.

Z njo kuhamo, jo pijemo, se umivamo, peremo oblačila in še več...

Znanec je dal oster komentar, ahhh češ, saj jo tako ali tako plačujem! Da, plačujemo jo v drobižu, če primerjaš dopust v "flaširani" državi, kjer na koncu izračunaš, da si dal na dopustu za vodo več, kot za povratno letalsko in hotel!!! Za VODO??!!

TO JE NAŠA PRAVICA, hvala vsem, ki ste podpisali peticijo. Morda pa je še upanje za naše otroke in njihovo prihodnost  :)

Andforever

#2975 Re: tako pa ne gre

2016-03-12 03:42:31

 

 Glede na to, da zivim zraven potoka in se trudim da je struga koliko toliko cista, imam soseda ki mece vanj vse kar mu pride pod roko: bioloski odpadki vsakodnevno (tudi celi kosi pokvarjenega piscanca, govedine, svinjine... smeti v plasticni vrecki nakupovalnih centrov), razmisljam zakaj ima tak pacon enako pravico do naravnih virov... zakaj ni inspesktorja oz. kogarkoli blizu, da to uredi...  ja pravico za nas ki smo prijazni do narave in ne takim svinjam ki jim je vseeno do nje... 

Vodovodar Švejk

#3225 Re:

2016-05-06 15:00:47

#1: -  

Podpisal sem to peticijo, čeprav se mi zdi, da je velika večina podpisnikov na teh straneh zelo zelo naivnih.

Voda sama po sebi tako kot kamen ki leži na njivi ali cesti nima lastnika. "Kamen še ta kamen v vodi se obrne a mladost se naša nikdar več ne vrne."

Pa vendar bo vedno nekdo odločal, kdo lahko uporablja vodni vir!

V naši državi je to omrežje ljudi, ki določa vlado.

Ljudje iz tega omrežja, če je že niso, bodo z veseljem podpisali to peticijo, saj gre njim v veliko ekonomsko korist. Z vodo samo se ne da zaslužiti pač pa z njeno distribucijo. O tem pa ta peticija ne razmišlja. 

Zaradi te peticije bomo imeli ŠE DRAŽJO VODO !!!!

Kako? Ta peticija je argument za to, da bodo sprejeli zakon, da se lahko samo DRŽAVNA PODJETJA ukvarjajo z distribucijo vode.

Kadrovanje v DRŽAVNEM PODJETJU določa isto omrežje ljudi, ki določa vlado.

DRŽAVNO PODJETJE ima monopol nad vsemi vodnimi viri na ozemlju občine države itd... Iz tega državnega podjetja bodo privatna podjetja ki so v posredni (zakriti lasti) istega omrežja ljudi, ki določa vlado dobila naročila za opravljanje raznoraznih storitev, nabavo tehnološke opreme itd..

 

Kakor koli že, voda nam tako ali tako kot dež pada z neba. Samo zajeti jo je treba in pripeljati domov v hišo da jo lažje pijemo.

To slednje pa ni zastonj, razen če se vseh teh 55-tisoč podpisnikov te peticije prostovoljno javlja za:

- brezplačno delo kopanje jarkov za vodovod.

- brezplačen razvoj in izdelavo ventilov (kovino za izdelavo pip in cevi bodo plačali iz lastnega žepa)

- brezplačno zajezitev potokov in izvirov

- Števcev (vodomerov) pa ne rabimo, ker bo voda zastonj.

 

Ah kako se je dobro podpisati zraven tisočev budal ki podpisujejo to peticijo. Čim več takšnih kretenov pa nam bo šle še bolje :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pesnitev

#3259 Re:

2016-06-12 14:19:12

#1: -  

 Čestitam k spodbudi, naj Slovenci ne sledimo kot ovce vsemu, kar nam naprti Evropa, ampak, da vzamemo stvari v svoje roke, sicer smo izgubljeni in se lahko z nami igračkajo kot z žogo. Voda bo v naslednjih desetletjih največja dobrina na našem planetu, zato jo moramo zavarovati, skrbeti za njeno neoporečnost in z njo varčevati! Da znamo biti borbeni, dokazuje naša zgodovina, zato zdaj v boj!


Gost

#3269 Re:

2016-07-01 05:59:25

#1: -  

 Strinjam se, da je treba vodo zavarovati in omogočiti uporabo vsem prebivalcem, ne strinjam pa se z drugim delom predvidenega vpisa v ustavo, da naj bi z vodnimi viri upravljala država, saj se v naši državi po pravilu izrodi prav vse. Zato me skrbi, da bo to pomenilo, da bodo zopet svoj piskček (bolje rečeno vagon) pristavili razni priskledniki, ki jim bo to omogočila ''država'' in bodo zaradi tega prebivalci le še na slabšem. Žal glede na dosedanje izkušnje s to državo, česa pametnega od teh skorumpiranih budal ne moremo pričakovati.

Barbara