VPIS NEODTUJLJIVE PRAVICE DO VODE V USTAVO

Quoted post


Gost

#23

2016-04-11 09:53

Ni primerno, da podpisnike peticije agitirate za druge svoje peticije. Prav tako pa je skrajno neprimerno, da preko 50.000 podpisnikom pošiljate tako slabo spisana sporočila.

Replies


Gost

#25 Re:

2016-04-11 17:31:48

#23: -  

 JA ...lahko da res ni primerno...vendar verjemite, da je vse skupaj napisano iz srca in z dobrim namenom! ........Žal zgolj  opazovat, kako nam pred očmi propada , marsikdaj očitno z namenom in umetno vse, kar je bilo in še predstavlja za narod vsaj nekaj gotovosti in samostojnosti, ni zadosti......jutri lahko izgubimo Luko Koper in tako naprej....dokler ne bomo vsi skupaj spoznali, da zgolj še služimo tujcem in da ničesar nimamo, kot narod več v svoji lasti ! Sodelovati s tujci seveda ni nič slabega, zgolj služiti tujcem pa je seveda vse nekaj drugega...in žal lahko vsak dan opazujemo predvsem to prakso, ko opazujemo, kako eno za drugim proipadajo podjetja, ki so svoje čase postali pojem v pogojih omejenega trga ...To seveda v odgovor pišem osebno in nisem o tem razpravljal z ostalimi člani CI .......Dejansko imamo preveč dela in aktivnosti, ki jih pripravlajmo tudi vnaprej za dejansko zaščito Vode, tudi, ko bo enkrat vpisana v Ustavo ......zato sem ta poziv razpisal sicer po pogovoru o tem z nekaterimi člani, ker sem prepričan, da bomo le zares povezani in v sodelovanju predstavlajli zadosti močne sogovronike oblasti in kapitalu, da se bodo stvari odvijale moralno, transparentno in korektno!... NE ideološko, ampak predvsem logično in moralno...Obojega trenutno , kot opažamo mnogi,  v tej državi kronično primanjkuje.  ! ......in zato verajmem,. da je neprimerno bolje sedaj povezovati vse sile in ljudi, ki se trudijo pom mirni poti zagotoviti normalne pogoje sobivanja in delovanja...kajti, če se bomo še naprej slepili z leporečji nekaterih, se bomo slej ko prej prebudili v precej bolj neprijetnih razumerah "upora naroda iz obupa"....ta pa nebi prineslo nič dobrega, sem prepričan 

Glede "slabo spisanega spročila " se vsekakor opravičujem..Priznam,. da nimam tozadevno primernega znanja in izkušenj...ampak tisti, ki vse to posedujejo, se žal niso odločili, da storijo ta korak v zaščiti narodovih vitalnih interesov...in tako smo se tega lotili nekateri, ki stvar razumemo s srcem, skupaj pa tudi ustvarimo "kaj berljivega " :-) ...sčasoma pa nam pridružujejo  tudi strokovnjaki na svojih področjih  ...a vsi delamo izključno prostovoljno in vse stroške krijemo sami, ob tem pa porabimo večino razpoložljivega časa samo za ta projekt, ne pa za svoje življenje, vizije in načrte . In ker imamo kronično pomanjkanje časa, sem si pač privoščil ta tekst napisat v svojem pomankljivem znanju, vendar vseeno verjamem, da je napisan zadosti jasno, da vsakdo lahko dojame sporočilo, pa naj bo najbolj vrhunsko usposobljen slavist, politik, zasebnik, ali klošar !? :-)

Lep pozdrav in srečno

Dušan Trušnovec