Za vsestranski razvoj slovenskega jezika

Quoted post


Gost

#5

2016-05-27 06:45

Prebral sem omenjeni Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu. Napisan je bil dobronamerno, ampak ima več lukenj kot švicarski, pardon, (bodimo patriotski) bohinjski sir. Dejansko dopušča, da v najslabšem scenariju postane Slovenščina jezik 'raje', medtem, ko bodo na univerzi učili in govorili v 'hoch' tujih jezikih. Slovenščina se MORA razvijati skupaj s stroko, če ne, bo isti scenarij kot v carski Rusiji: plemiči so govorili izključno francosko, čeprav so bili Rusi, a je bilo sramota govoriti kmetavzarsko rusko. In vemo, kaj se je v Rusiji zgodilo pred 100 leti.
Ta predlog zakona omogoča to, da dobimo serijo faliranih študentov, ki bi sicer bili vrhunski strokovnjaki, vendar niso talentirani za učenje tujih jezikov.
Dolgoročno omogoča to, da se bomo Slovenci delili na patriotske kmetavze, ki vztrajajo pri Slovenščini in na visoko intelektualno družbo, ki se ne spušča na tako nizek nivo.
Že zdaj mi grejo na živce politi(kan)ti, ki s pretirano rabo tujk poskušajo izpasti bolj intelektualni od neuke raje. Tu se vse začne - in konča.
Ali kot je rekla moja sestra: "Saj vemo, da Evropa propada in da bo vse propadlo, ampak ni treba, da je Slovenščina prva, ki bo propadla."

Replies

Kmetavzar

#568 Re:

2016-06-16 19:45:52

#5: -  

 Kot da nismo kmetavzarji.