Arinina peticija

Quoted post


Gost

#429 Re:

2016-07-06 07:37

#10: -  

Noben zapor ni "brezskrbno uživanje", tudi slovenski ne. zapor je zapor, tudi če smo na toplem in imamo tri obroke. Preden pišete, bi morali kaj vedeti.

S podpiranjem električnih stolov pa smo dokazali, da še nismo prišli iz srednjega veka in da se ne znamo učiti ničesar iz zgodovine in od drugih. Največ nasilja je prav v državah, ki imajo najstrožjo politiko kaznovanja.

Replies


Gost

#739 Re: Re:

2016-07-11 12:01:06

#429: - Re:  

 Kaznovalna politika nima vpliva na pojavnost kriminalitete, to je jasno. Torej še toliko bolj upravičeno vprašanje, kaj počnemo, ko kaznujemo?

Podpiranje električnih stolov ni slaba ideja sama po sebi. Izraža idejo po potrebi po primerni in pravični kazni. Je pa slaba ideja o hotelskih uslugah zapornikom. Veliko otrok tam zunaj živi v pomanjkanju. Hilda Tovšak nas dnevno stane okoli 100 EUR. Toliko namreč stane oskrba zapornika. 20 let zapora po tej kalkulaciji nas stane danes 730.000,00 EUR. Jaz denimo pošteno delam in plačujem davke, samo miljonček in pol za ta dva izmečka???? Raje vidim, da sploh ne gresta v zapor in ju izpustijo danes. Bolje danes, kot čez pet let. Ta denar bi pa investiral v zdravstvo, šolstvo,...

In zapor res ni brezskrbno uživanje, je pa bolje od življenja marsikaterega delavca v Slo danes... Žal