ZA KAKOVOSTNE VRTCE

Quoted post

romana

#25 Re: realna situacija...

2012-12-06 20:11

#7: fair-play - realna situacija...

Ja, se strinjam. Vzgojiteljica v vrtcu sem in TAKOJ podpišem, da prav vsi - pomočniki in vzg. delamo po 8 ur, le vse ostalo naj nam pustijo pri miru. Sicer je pa razlika v urah zato, ker pomočnici ni treba pisati in izpolniti enega papirja, da ti ne pokažem, kolk enga papirnatega "sranja" se mi je nabralo le v 3 mesecih dela. In ne vzame to le pol ure dnevno.
In ja, res je.... obe nosita odgovornost, predvsem moralno. Vse ostale posledice kasira VZGOJITELJICA, ki je v skupini.

in tudi v šolo smo hodile 3 leta dlje oz. 7 let, medtem ko nekatere preko Zarisov in ostalih popoldanskih šol, v skupini pristanejo po pol leta izobraževanja. Je to fer??? Mislim da se mora potem LE poznati razlika nekje, kajne. V plači je slabih 300 evrov. Mislim, da je opravičena glede na vse, omenjeno zgoraj. Toliko za tiste, ki gledate s te perspektive.
Vzeli so nam 8% plače, Zamrznili so nam vsa napredovanja, torej so šla vsa izobraževanja, vse nadure, vsa dodatna dela, ki si jih vložil v kvalitetno delo z otroki, .... Včasih se vprašaš - ali se splača truditi in vlagati v trud v nekaj, kar nihče ne vidi. Tu imamo srečo, da imamo otroke, ki nas čutijo in vse, kar jim podamo, sprejmejo z odprtimi rokami. Ja, otroci so edini zaradi kogar se še trudimo. Ko nam bodo v skupine nabutali še 3 dodatne otroke in najbolje da še združili po dve skupini pa tudi otroci ne vem, če bodo dovolj močna motivacija, da prebrodimo vse skupaj. Malo se zamislite in preučite vse zorne kote, preden komentirate nekaj takega.
P.S. Moja pomočnica ni v skupini nikoli sama dlje kot uro in pol. Nikoli.

Replies

silvija

#28 Re: Re: realna situacija...

2012-12-06 21:22:20

#25: romana - Re: realna situacija...

Mislim, da bi morala malo preverit tisto razliko 300 evrov!!!! Je razlika kar nekaj večja!!!! Začetni razred pom. vzg. 19, začetni razred vzg.30 in z možnostjo napredovanja ne samo v plačilne razrede, ampak tudi v nazive in potem se ta razlika z leti povečuje... Tudi s kasiranjem vseh ostalih posledic ???? Če je pomočnica sama v skupini nosi posledice neljubih dogodkov kar sama!!! Šola? Tu se strinjam, razlika je. A včasih tudi šola komu ne pomaga... Kar pa se tiče 8 urnega delavnika, se takoj strinjam. Aja pa še tisto, da pomočnici ni treba izpolniti nobenega papirja (skupna načrtovanja, priprave, zadolžitve v enoti, poročila..), no ja morda v vašem vrtcu tega ni. Delo opravljam vestno in otroke imam zelo rada. Z mojo vzgojiteljico se odlično razumem in je ena tisti pred katero lahko rečem, kapo dol. Draga moja, je pa tako, da imajo korist drugi kadar med nami ni enotnosti in v teh težkih časih, ko hočejo iz vseh nas narediti hlapce, moramo še bolj kot kdajkoli prej držati skupaj, V DOBRO OTROK!!!!

fair-play

#40 Re: Re: realna situacija...

2012-12-07 11:42:46

#25: romana - Re: realna situacija...

Zakaj se ne opravlja posredno in neposredno delo kar v oddelku, namreč kako vzgojiteljice opravičite 7,5 ur posrednega dela na teden. 1,5 ure biti sam z že tako velikim številom otrok prve starostne stopnje je precej odgovorno in zahtevno, da varnosti sploh ne omenjam, da ko previja enega, drugi imajo veselico, na WC sploh ne more, itd. Normativi so odmerjeni na dve osebi prisotni v skupini zato mi iz moje perspektive ni jasno kako je lahko sama v sobi sploh ko je večina otrok prisotnih. Niso vsi iz "ZARISa", eni imamo tudi strokovni izpit in 10. in več let izkušenj, opravljeno sr. vzg. šolo, tečaje, seminarje, itd.

V glavnem varnost je zelo slaba, ko se otroci prebujajo, pomočnica ostane sama, ker je vzgojiteljica zaključila in mora poskrbeti (previti).... za npr. 8 otrok ali več...


Gost

#79 Re: Re: realna situacija...

2012-12-09 20:36:05


Gost

#160 Re: Re: realna situacija...

2019-06-05 12:04:05

#25: romana - Re: realna situacija... 

Se strinjam z dopisom vzgojiteljice, tudi pri nas ni pomocnica vec kot urco sama, tudi sama takoj sprejmem 8 urni delovni čas in naj nas pustijo z papirologijo na miru, vsega preveč pišemo, vse se podvaja 3x, samo naj omenim, da pišemo in opazujemo vsakega posameznega otroka po razvojnih korakih, še posebaj na lističu napisano za vsak dan opazovanje otrok, tako obširno še moja učiteljica mojega mi ne poda informacij o šoli in doganju za vsak dan....