POSVOJI PRIJATELJA /NE KUPUJ

Živimo v modernem svetu, ko lahko izberemo vse od najrazličnejših čevljev in kozmetike, do barve in pasme hišnih ljubljenčkov. In medtem, ko našo nečimernost hranijo lahkega zaslužka željni reditelji pasemskih vrst, v zavetiščih za rešetkami čakajo ljubezni lačne živali. To so živali, ki so nekoč imele dom, lastnika, prijatelja. Vsaj tako so mislile, dokler jih ni ta isti prijatelj postavil na cesto ali odvrgel na bližnjem smetišču. Zgražamo se, ko se to zgodi človeku, kaj pa žival? Mar nima žival enakih pravic kot človek?

 

  

 

 

 

 

Ljudje zamenjujejo ljubljenčke zaradi pomanjkanja prostora, zaradi nakupa živali z rodovnikom ali preprosto, ker so naveličani odgovornosti, ki jo prinese ljubezen živega bitja. In tako dan za dnem, teden za tednom, mesec za mesecom in leto za letom samevajo ti zapuščeni ljubljenčki v kletkah zavetišč in čakajo na milost. Gledajo svoje sostanovalce kako jih peljejo v smrt, in zakaj? Ker niso zaželjeni. Ker niso dovolj. Ker nimajo rodovnika. Ker je ljubezen manj vredna od barve dlake. Smo ljudje res tako plehki?

 

Upam si trditi, da NE. POZIVAM VSE, ki se strinjate z menoj, da podpišete peticijo, ki bo razbila trgovanje z živalmi in pričela vrednotiti vsa živa bitja na enak način. Človeka se NE prodaje in kupuje, vendar tudi živali NE!    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IZGOVORI SLABIH PRIJATELJEV: https://www.facebook.com/official.peta/videos/10153865602214586/

NOVA PRILOŽNOST ZA ŽIVLJENJE: https://www.facebook.com/916156231779415/videos/997879413607096/

KO BOLI VSAK DOTIK: https://www.facebook.com/answersvideo/videos/733924643405188/

 


Samanta Rejc Debevec    Stopite v stik z avtorjem peticije

Podpišite peticijo

By signing, I authorize Samanta Rejc Debevec to hand over my signature to those who have power on this issue.


ALI

Prejeli boste elektronsko sporočilo s povezavo za potrjevanje podpisa peticije. To ensure you receive our emails, please add info@pravapeticija.com to your address book or safe senders list.

Plačilo oglaševanja

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook