PROTI novim mestnim radarjem v Mariboru

Zbiramo podpise državljanov RS, posebej pa občanov Maribora za ukinitev novih mestnih radarjev.

Občina Maribor z Francem Kanglerjem na čelu se je odločila, da bodo za izboljšanje varnosti v prometu v 23 križiščih namestili sisteme za avtomatsko detekcijo prekoračitve hitrosti. Radarji so že nameščeni na 14 semaforjih, kar skupaj predstavlja 30 merilnih naprav.

Projekt javno-zasebnega partnerstva je slednji: mestna občina Maribor je sklenila 30 milijonov evrov vredno pogodbo s podjetjem Iskra sistemi, ki bo v obdobju štirih let posodobilo dotrajan semaforski sistem. Celoten strošek za izvedbo projekta znaša 29.953.776,10 EUR!

Poleg tega podjetje Iskra dobi 92% od pobranih kaznih. Namen projekta je umiritev prometa in s tem tudi izboljšanje varnosti v prometu za vse udeležence, opozarjajo na občini. S tem zavračajo očitke mnogih Mariborčanov, ki so prepričani, da je s tem projektom nekdo mastno zaslužil in da za takšen merilni sistem v mestu ni potrebe. Pa je res tako?

Podprete nas lahko tudi na Facebooku


Skupina PROTI novim radarjem v Mariboru    Kontaktirajte avtorja peticije


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook