Reševanje prostorske problematike tečajev tujih jezikov Ara

Spoštovani gospod župan!

Obračamo se na Vas z namenom ureditve problematike vezane na projekt rušitve starega gasilskega doma v Sežani in otrok, ki v tem prostoru obiskujejo tečaj tujih jezikov.

Dne 20.09.2017 je bil v časopisu Primorske novice objavljen članek pod naslovom »Sežana načrtuje nov trg in garažo z igrišči na strehi«. V njem je govora, da bodo v novih prostorih dobili svoj sedež glasbena šola, Mladinski center Podlaga, Medobčinsko društvo prijateljev mladine…

Starši se sprašujemo zakaj ni niti z besedico omenjeno, da ravno v teh prostori vsako leto več kot 100 otrok obiskuje tečaje tujih jezikov Ara, ki jih že več kot 25 let vodi gospa Majda Barič. Kaj bo s temi otroci med rušitvijo ter med in po izgradnji novih prostorov. Je za nemoteno izvajanje ter nadaljevanje tečaja zagotovljena nadomestna lokacija v bližini šole? Ste se z gospo Majdo Barič morda pogovorili o možnih rešitvah in jo seznanili s pričetkom gradbenih del? In nenazadnje ali ste ji zagotovili, da bo kot dolgoletna najemnica imela v novih prostorih tudi ona svoj prostor, kjer bo lahko nadaljevala s svojo dejavnostjo?

Učenje tujih jezikov pri Ari predstavlja za naše otroke izredno veliko investicijo v njihovo prihodnost. Tečaji so na zelo visokem nivoju, otroci jih zelo radi obiskujejo. Veliko prednost ima seveda lokacija v neposredni bližini šole, saj smo starši brez skrbi, ko se otroci po pouku brez spremstva odpravijo na tečaj po razmeroma neprometni in varni poti. Zato zahtevamo, da tako ostane tudi v prihodnje.

Naše zahteve so sledeče:

- Prosimo, da se gospe Majdi Barič zagotovi nemoteno nadaljevanje njene dejavnosti ter da se razmisli o tem, da bi prostor, v katerem deluje sedaj, samo energetsko obnovili, tako prihranili na stroških in hkrati omogočili, da se s tečaji nadaljuje na obstoječi lokaciji.

- V kolikor je rušitev starega gasilskega doma neizbežna, prosimo, da se gospe Majdi Barič zagotovi nadomestna lokacija za nadaljevanje s tečaji in sicer v neposredni bližini šole.

- Prosimo, da se gospe Majdi Barič zagotovi, da bo ob morebitni rušitvi in izgradnji nove stavbe, v njej imela svoj prostor v katerem bo lahko nadaljevala s svojo dejavnostjo.   

V upanju na ugodno rešitev nastale problematike vas lepo pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za razumevanje. Prilagamo podpise staršev, ki nasprotujejo predlaganim načrtom in zahtevajo zgoraj napisano.

Podpišite peticijo


ALI

Vaša elektronska pošta ne bo javno objavljena. Vendar pa bo avtor peticije videl vse vaše podatke, ki ste jih vpisali.

Prejeli boste elektronsko sporočilo s povezavo za potrjevanje podpisa peticije. To ensure you receive our emails, please add info@pravapeticija.com to your address book or safe senders list.
Facebook