Sprememba imena Ministrstva za zdravje v Ministrstvo za zdravstveni sistem

Predlagatelji zbiramo 5.000 podpisov volilnih upravičencev v Republiki Sloveniji, kar je osnova za vložitev spremenjenega Zakona o državni upravi in Zakona o vladi Republike Slovenije, kjer bomo ime Ministrstva za zdravje spremenili v Ministrstvo za zdravstveni sistem in posledično spremenili ostale nesprejemljive z zdravjem povezane nazive. Aktualno ministrstvo in njegova ministrica namreč v ničemer ne izvajajo aktivnosti, ki bi imele neposredno povezavo z zdravjem, kot zdravje opredeljuje Ustava Svetovne zdravstvene organizacije: (http://www.who.int/governance/eb/who_constitution_en.pdf).

Državljani trdimo, da je v celoti nesprejemljivo, da državni organ nosi ime, ki je kakor koli povezano z zdravjem, saj taisti državni organ dokazano načrtno vpliva na zmanjšanje oziroma nižjo kvaliteto zdravja državljank in državljanov in ne izvaja aktivnosti za kakovost zdravja državljank in državljanov!MZ.jpg

Podpišite peticijo


ALI

Prejeli boste elektronsko sporočilo s povezavo za potrjevanje podpisa peticije. To ensure you receive our emails, please add info@pravapeticija.com to your address book or safe senders list.

Plačilo oglaševanja

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook