Sprememba imena Ministrstva za zdravje v Ministrstvo za zdravstveni sistem

Predlagatelji zbiramo 5.000 podpisov volilnih upravičencev v Republiki Sloveniji, kar je osnova za vložitev spremenjenega Zakona o državni upravi in Zakona o vladi Republike Slovenije, kjer bomo ime Ministrstva za zdravje spremenili v Ministrstvo za zdravstveni sistem in posledično spremenili ostale nesprejemljive z zdravjem povezane nazive. Aktualno ministrstvo in njegova ministrica namreč v ničemer ne izvajajo aktivnosti, ki bi imele neposredno povezavo z zdravjem, kot zdravje opredeljuje Ustava Svetovne zdravstvene organizacije: (http://www.who.int/governance/eb/who_constitution_en.pdf).

Državljani trdimo, da je v celoti nesprejemljivo, da državni organ nosi ime, ki je kakor koli povezano z zdravjem, saj taisti državni organ dokazano načrtno vpliva na zmanjšanje oziroma nižjo kvaliteto zdravja državljank in državljanov in ne izvaja aktivnosti za kakovost zdravja državljank in državljanov!MZ.jpg

Podpišite peticijo

By signing, I authorize mag. Gregor Kos to hand over my signature to those who have power on this issue.


ALI

Prejeli boste elektronsko sporočilo s povezavo za potrjevanje podpisa peticije. To ensure you receive our emails, please add info@pravapeticija.com to your address book or safe senders list.

Plačilo oglaševanja

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook