Zvišanje trošarine na 300% za pirotehnična sredstva

Vedno pogostejše so poškodbe s pirotehničnimi sredstvi - prav tako pri ljudeh, ko ljudje ostanejo brez udov, sluha, vida, pa tudi  smrtnih žrtev živali, zaradi same pirotehnike ali posledic pirotehnike (petard, ognjemetov,...) je vedno več (tudi zaradi smrtnega straha, kjer se posledično zaradi poskusa pobega poškodujejo do mere, kjer jim ni več pomoči).

Marsikdo danes za novo leto raje ostane doma, kot da bi bil v nenehnem stresu zaradi možnosti poškodb, ko se v velikih množicah petarde in ognjemeti mečejo brezglavo kot za stavo, kar definitivno v določeni meri vpliva tudi na BDP naše države.

Otroci in živali (tako domači ljubljenčki, kot divje živali) več kot očitno najbolj trpijo ob vseh pokih pirotehničnih sredstev. Se vam ne zdi, da bi lahko veselje ob novem letu in/ali drugih praznikih izražali tudi na kakšen drug način?

 

Podpišite peticijo


ALI

Vaša elektronska pošta ne bo javno objavljena. Vendar pa bo avtor peticije videl vse vaše podatke, ki ste jih vpisali.

Prejeli boste elektronsko sporočilo s povezavo za potrjevanje podpisa peticije. To ensure you receive our emails, please add info@pravapeticija.com to your address book or safe senders list.
Facebook