TISA – NE HVALA! (najhujši strup demokracije)

Stopite v stik z avtorjem peticije

Ta tema pogovorov je bila samodejno ustvarjena iz peticije TISA – NE HVALA! (najhujši strup demokracije).


Gost

#251

2016-03-15 17:23

Zato što oni koji hoće da privatizaciju rijeke nije njihovo vlasništvo, nego sviju nas.

Gost

#252

2016-03-22 12:01

Ker gre za najhujši poizkus strmoglavljena še te omejene demokracije ki jo imamo.

Gost

#253

2016-03-29 09:55

Odločitve proti lastnemu ljudstvu

PSI je 28. 4. 2014 objavil poročilo »TISA versus Public Services«. V njem avtorja Scott Sinclair (Kanadski center za politične alternative) in Hadrian Mertins-Kirkwood (Univerza Carleton) opozarjata, da bo TISA povzročila ekonomsko, socialno in okoljsko katastrofo. Obravnava javnih storitev kot blaga na trgu prinaša temeljno spremembo same koncepcije javnih storitev. To je škandal. Kdo bi v demokratični državi na demokratičen način sprejel odločitve proti lastnemu ljudstvu in hkrati zvezal roke pri upravljanju javnih storitev prihodnjim vladam? Trajni prisilni jopič privatizacije je namenjen tudi vsem novonastalim javnim storitvam, ki jih danes niti ne poznamo.« Vsekakor je eden izmed vrhuncev TISA, da bo lahko korporacija tožila državo izven običajne jurisdikcije, če bo ta kakorkoli ogrožala njene pravice do neomejene privatizacije javnih storitev. Drža države naj bi bila zgolj »kompetitivno nevtralna«. Izraz, da te kap!

Gost

#254

2016-04-12 05:48

to je takooo zelo pomembno!zakaj sem o tem izvedel šele dane?? ste absolutno "pretiho". podpisi-peticija za vodo kroži povsod že dolgo--to o tej "tisi" je še mnogo večji problem,pa teh "krožečih mejlov"ni videti. če ste organizacija bodite glasni! v vsakem kraju slovenije dobite ljudi,ki naj lepijo plakate na to temo--evo-v našem jih z veseljem lepim jaz--premalo ste prepoznavni-nujno,stvar je resna. povežimo se!
majda

Gost

#255

2016-04-29 17:43

Zato da nom žejn mim vode hodu.

Gost

#256

2016-05-09 19:23

Menim, da moramo Evropejci čim jasneje in kar se da množično zavrniti ta zares zastrašujoč sporazum.
ČRNI PANTER

#257 SLOVENEC

2016-05-15 14:18

Peklenska nakana!

Zamisel TISA se je porodila leta 2012, ko so stekla prva pogajanja. Pobudniki so se imenovali »resnično dobri prijatelji storitev«. Kakšna ganljiva zvestoba! Te »dobre prijatelje« namreč povezuje zgolj pohlep po profitu, ki bi z grobo deregulacijo uničil javne storitve in skupno dobro državljanov, delavcev, kmetov, uporabnikov storitev in okolja. TISA je zgolj podla prevara na način, da se s trgovinskim sporazumom uveljavi profitni interes korporacij nad javnim interesom in naravnimi viri. Poglejmo, kako.

Pobudniki TISA so vplivne organizacije lobistov: »US Coalition of Service Industries (CSI)«, »European Services Forum (ESF)« in »Global Services Coalition (GSC)«. Torej je TISA političen projekt treh lobističnih skupin. Pogajanja TISA potekajo v Ženevi, ki je hkrati sedež WTO, vendar potekajo zunaj okvira GATS. Pobudniki sporazuma TISA so »razočarani nad dolgotrajnostjo« multilateralnih dogovarjanj WTO. Njihova zamisel temelji na »zdravem jedru« 50 držav, ki bi kasneje s političnimi in finančnimi pritiski prisilile preostale države k podpisu sporazuma. To je pot k neofevdalnemu redu in novodobnemu tlačanstvu!

Za vedno privatizirano

Po globalni finančni krizi so države poskušale regulirati ponorele finančne trge. Sporazum TISA pa zahteva, da se vse regulacije umaknejo na raven pred izbruhom. Torej popolna deregulacija financ. Kdo bo reševal naslednjo finančno krizo, ki je na vidiku?

Številne države so po polomiji s privatizacijo energetike, transporta in vodnih virov vrnile te storitve v javni sektor. Po dikciji sporazuma TISA to ne bo več mogoče; kar je privatizirano, bo večno ostalo privatizirano ne glede na odločitve kasnejših generacij in njihovih vlad. Prav tako niso dovoljene nikakršne pravne regulacije teh področij glede okoljskih standardov, kakovosti vode, varovanja potrošnikov ali pa delavskih pravic. Delavci so razdeljeni v dve skupini: v »legalne osebe«, torej osebje  korporacij, in navadne delavce, ki so imenovani »premične naravne osebe« (!?!), ki sicer lahko prečkajo meje, vendar v državi gostiteljici nimajo nikakršnih delavskih pravic. Uvoženi bodo ne glede na brezposelnost istih poklicev v državi gostiteljici. Če to ni totalitarizem! V komunizmu so imeli gulage, v kapitalizmu rastejo slumi. V gulagu si dobil vsaj nekaj čorbe, v slumu ne dobiš ničesar. Celo magnat George Soros je izjavil: »Tržni fundamentalizem ogroža demokracijo bolj kot katerakoli totalitarna ideologija!«

Državljani bi se morali mobilizirati

V sporazumu TISA govorijo o »regulatorni disciplini« držav, kar pomeni, da bo državam odvzeta pravica do suverenega urejanja javnih storitev. V sporazumu TISA je »za potrebe globalnega biznisa« zapovedana prosta izmenjava podatkov. Za kakšne podatke naj bi šlo, lahko le domnevamo.

Rosa Pavanelli, generalna sekretarka svetovne zveze sindikatov javnih storitev (PSI – Public Services International), ki zastopa zaposlene v 150 državah, je že 16. 9. 2013 zapisala: »Ali se vlade niso ničesar naučile iz finančne krize leta 2008? Namesto da bi uvedle strožji nadzor finančnih trgov, sedaj podpirajo pohlep korporacij po razprodaji javnih storitev. Namesto da bi stopile v bran interesov državljanov, se udeležujejo tajnih in nedemokratičnih pogajanj, ki bodo izničila pravice dostopa ljudi do javnih storitev ter omogočila razprodajo skupnih dobrin in naravnih virov. To je grob napad na javni interes, zato moramo mobilizirati državljane, delavce in lokalne skupnosti ter prisiliti vlade, da odstopijo od teh pogajanj!«  Kje so bili takrat naši sindikati in politiki? Zakaj so hinavsko molčali?

Odločitve proti lastnemu ljudstvu

PSI je 28. 4. 2014 objavil poročilo »TISA versus Public Services«. V njem avtorja Scott Sinclair (Kanadski center za politične alternative) in Hadrian Mertins-Kirkwood (Univerza Carleton) opozarjata, da bo TISA povzročila ekonomsko, socialno in okoljsko katastrofo. Obravnava javnih storitev kot blaga na trgu prinaša temeljno spremembo same koncepcije javnih storitev. To je škandal. Kdo bi v demokratični državi na demokratičen način sprejel odločitve proti lastnemu ljudstvu in hkrati zvezal roke pri upravljanju javnih storitev  prihodnjim vladam? Trajni prisilni jopič privatizacije je namenjen tudi vsem novonastalim javnim storitvam, ki jih danes niti ne poznamo.«  Vsekakor je eden izmed vrhuncev TISA, da bo lahko korporacija tožila državo izven običajne jurisdikcije, če bo ta kakorkoli ogrožala njene pravice do neomejene privatizacije javnih storitev. Drža države naj bi bila zgolj »kompetitivno nevtralna«. Izraz, da te kap!


Gost

#258

2016-05-15 14:22

Ker je to zavajanje slovenskega naroda in proti slovenski ustavi, ki jo na veliko kršijo!
To ni v dobro, ampak v škodo slovenskega naroda!
Potrebujemo vzpodbujanje domače lokalno predelane hrane- obvezno-( npr. kaj se bo zgodilo če pride do naravnih katastrof , nimam svojih blagovnih rezervn, ali nas bodo hranili s hrano, ki je človeku škodljiva ?)!!!!!!!!


Gost

#259

2016-06-06 09:23

Ker ne želim da si posamezniki lastijo ves svet in so nad institucijami kot je država !

Gost

#260

2016-09-12 06:44

Očitno je EU servis za bogate, ki želijo na račun ostalih še bolj bogatiti. In naša vlada to podpira. Stranke v njej so samo interesni lobiji,tako kot v EU. Vprašanje obstoja EU je povezano z obema tajnima sporazumoma.

Gost

#261

2016-09-13 18:43

Razlog zakaj sem podpisal? Tisto kar ni naravno in je umetnega izvora.....NE HVALA!!!

Gost

#262

2016-09-14 04:00

Ker me je strah, da bomo živeli kot sužnji na svoji zemlji, ali pa mogoče celo ne več na svoji zemlji. Ker ne želim, da drugi mislijo namesto mene in me posiljujejo s svojimi pohlepnimi bolanimi načrti.

Gost

#263

2016-09-15 08:00

Sem proti prodaji in kupovanju naravnih virov predvsem pa, VODE!

Gost

#264

2016-09-15 11:56

Ker želim, da Slovenija ohrani čisto in zdravo okolje, da pridelujemo in jemo domačo hrano, da država omogoči razvoj podeželja in samooskrbo. Ne smemo dopustiti, da nam zavladajo tuje korporacije, ki jih ne skrbita zdravje in blagostanje ljudi, temveč le lasten dobiček. Vladi ne smemo dovoliti, da v našem imenu podpisuje škodljive in vsiljene sporazume, saj je bila izvoljena od državljanov Slovenije in ni sama sebi namen, zato mora delovati v dobro državljanov.

Anonymous

#265

2016-10-15 10:17

Jejmo doma pridelano hrano. Ohranimo jo za naše vnuke.
Vanja

#266

2016-10-15 11:24

Našim vladam, zdaj in vsem po osamosvojitvi, je treba soditi, kot zločincem in izdajalcem naroda.

Prebivalci Slovenije pa (vsaj večina) ne zaslužijo si boljšega.

Sr...je samo, ker nam maloumneži in brezbrižneži vsem grenijo življenje.

 

 

ČRNI PANTER

#267 DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE

2016-10-16 10:21

Čas je več kot skrajni da ljudje doumemo, da se je potrebno prebuditi in nehati strmeti v hipnotično televizijo. Če sebi nočemo dobro, storimo nekaj dobrega za otroke, če jim res želite človeško življenje z eliminiranim nasiljem. Uprite se izkoriščevalcem ali pa boste do konca uničeni. Nimam dovolj močnih besed da vendar zbudim vas vse. To kar vidimo ni demokracija. Politiki t.i. demolracijo uporabljajo z napačno, prilagojeno interpretacijo zgolj v sebične namene. Ljudje smo vsi preveč sebični in s tem sami sebi škodimo. Prosim zbudite se da ne bo fizične vojne potrebno. Hvala.

 

 

V PRIMERU, DA BO ŠLO ZA ZLORABO NAŠIH OSNOVIH PRAVIC, KI SO NAM DANE PO ZAKONU V USTAVI IN VELJAJO ŠE SEDAJ IN SO NAD ZAKONOM V EU, SAJ GRE ZA DOBROBIT VSEH DRŽAVLJANOV RS- SEDANJIH IN BODOČIH RODOV!

čLOVEŠTVO JE NAREDILO ŽE DOVOLJ ŠKODE SAMEMU SEBI, KAR NAM NARAVA POČASI ŽE VRAČA IN TO SAMO ZARADI NAPAČNE EKONOMSKE POLITIKE!

 

Našim vladam, zdaj, je treba soditi, kot zločincem in izdajalcem SLOVENSKEGA NARODA iz naslova neukrepanja sodstva;

 

- bančne luknje- bančne oaze- nobeden še ni bil kaznovan ter nobeden še ni vrnil davkoplačevalskega denarja

 

- zaviranje naprednega šolstva

 

- zaviranje socialnega zdrvatsva in pravice človeku dostojanstvenega življenja

 

- zaviranje napredka v gospodarstvu, kmetijstvu- lokalna pridelava zdrave prehrane, v turizmu

 

- zaviranje NAPREDOVANJA strateško pomembnih podjetij za RS

 

- ZAVIRANJE RAZVOJA MODERNE INFRASTRUKTURE

 

- ZAVIRANJE NAPREDNEGA IN SOCIALNEGA ZDRAVSTA

 

- ZAVIRANJE SOCIALNE IN DOSTOJANSTVENE POKOJNINSKE REFORME

 

Itd...

 

 

 

Vladi je potrebno dati kazensko ovadbo za bančno luknjo iz naslova dolgoletnega sprenevedanja in jim pred slovenskim ljudstvom v javnosti soditi po črki zakona pravice!

 

Ni samo dovolj samo zapor, ampak vračilo davkoplačevalskega denarja, ki so si ga na nezakonit način prisvojili!

 

 

 

SLOENSKO LJUDSTVO SE MORA PREBUDITI, KJE JE NAŠA SLOVENSKA POKONČNA DRŽA ZA NAŠO PRELEPO DEŽELO SLOVENIJO!

 
ČRNI PANTER

#268 DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE SMO PROTI PODPISU PETICIJE

2016-10-16 10:28

Peklenska nakana!

Zamisel TISA se je porodila leta 2012, ko so stekla prva pogajanja. Pobudniki so se imenovali »resnično dobri prijatelji storitev«. Kakšna ganljiva zvestoba! Te »dobre prijatelje« namreč povezuje zgolj pohlep po profitu, ki bi z grobo deregulacijo uničil javne storitve in skupno dobro državljanov, delavcev, kmetov, uporabnikov storitev in okolja. TISA je zgolj podla prevara na način, da se s trgovinskim sporazumom uveljavi profitni interes korporacij nad javnim interesom in naravnimi viri. Poglejmo, kako.

Pobudniki TISA so vplivne organizacije lobistov: »US Coalition of Service Industries (CSI)«, »European Services Forum (ESF)« in »Global Services Coalition (GSC)«. Torej je TISA političen projekt treh lobističnih skupin. Pogajanja TISA potekajo v Ženevi, ki je hkrati sedež WTO, vendar potekajo zunaj okvira GATS. Pobudniki sporazuma TISA so »razočarani nad dolgotrajnostjo« multilateralnih dogovarjanj WTO. Njihova zamisel temelji na »zdravem jedru« 50 držav, ki bi kasneje s političnimi in finančnimi pritiski prisilile preostale države k podpisu sporazuma. To je pot k neofevdalnemu redu in novodobnemu tlačanstvu!

Za vedno privatizirano

Po globalni finančni krizi so države poskušale regulirati ponorele finančne trge. Sporazum TISA pa zahteva, da se vse regulacije umaknejo na raven pred izbruhom. Torej popolna deregulacija financ. Kdo bo reševal naslednjo finančno krizo, ki je na vidiku?

Številne države so po polomiji s privatizacijo energetike, transporta in vodnih virov vrnile te storitve v javni sektor. Po dikciji sporazuma TISA to ne bo več mogoče; kar je privatizirano, bo večno ostalo privatizirano ne glede na odločitve kasnejših generacij in njihovih vlad. Prav tako niso dovoljene nikakršne pravne regulacije teh področij glede okoljskih standardov, kakovosti vode, varovanja potrošnikov ali pa delavskih pravic. Delavci so razdeljeni v dve skupini: v »legalne osebe«, torej osebje  korporacij, in navadne delavce, ki so imenovani »premične naravne osebe« (!?!), ki sicer lahko prečkajo meje, vendar v državi gostiteljici nimajo nikakršnih delavskih pravic. Uvoženi bodo ne glede na brezposelnost istih poklicev v državi gostiteljici. Če to ni totalitarizem! V komunizmu so imeli gulage, v kapitalizmu rastejo slumi. V gulagu si dobil vsaj nekaj čorbe, v slumu ne dobiš ničesar. Celo magnat George Soros je izjavil: »Tržni fundamentalizem ogroža demokracijo bolj kot katerakoli totalitarna ideologija!«

Državljani bi se morali mobilizirati

V sporazumu TISA govorijo o »regulatorni disciplini« držav, kar pomeni, da bo državam odvzeta pravica do suverenega urejanja javnih storitev. V sporazumu TISA je »za potrebe globalnega biznisa« zapovedana prosta izmenjava podatkov. Za kakšne podatke naj bi šlo, lahko le domnevamo.

Rosa Pavanelli, generalna sekretarka svetovne zveze sindikatov javnih storitev (PSI – Public Services International), ki zastopa zaposlene v 150 državah, je že 16. 9. 2013 zapisala: »Ali se vlade niso ničesar naučile iz finančne krize leta 2008? Namesto da bi uvedle strožji nadzor finančnih trgov, sedaj podpirajo pohlep korporacij po razprodaji javnih storitev. Namesto da bi stopile v bran interesov državljanov, se udeležujejo tajnih in nedemokratičnih pogajanj, ki bodo izničila pravice dostopa ljudi do javnih storitev ter omogočila razprodajo skupnih dobrin in naravnih virov. To je grob napad na javni interes, zato moramo mobilizirati državljane, delavce in lokalne skupnosti ter prisiliti vlade, da odstopijo od teh pogajanj!«  Kje so bili takrat naši sindikati in politiki? Zakaj so hinavsko molčali?

Odločitve proti lastnemu ljudstvu

PSI je 28. 4. 2014 objavil poročilo »TISA versus Public Services«. V njem avtorja Scott Sinclair (Kanadski center za politične alternative) in Hadrian Mertins-Kirkwood (Univerza Carleton) opozarjata, da bo TISA povzročila ekonomsko, socialno in okoljsko katastrofo. Obravnava javnih storitev kot blaga na trgu prinaša temeljno spremembo same koncepcije javnih storitev. To je škandal. Kdo bi v demokratični državi na demokratičen način sprejel odločitve proti lastnemu ljudstvu in hkrati zvezal roke pri upravljanju javnih storitev  prihodnjim vladam? Trajni prisilni jopič privatizacije je namenjen tudi vsem novonastalim javnim storitvam, ki jih danes niti ne poznamo.«  Vsekakor je eden izmed vrhuncev TISA, da bo lahko korporacija tožila državo izven običajne jurisdikcije, če bo ta kakorkoli ogrožala njene pravice do neomejene privatizacije javnih storitev. Drža države naj bi bila zgolj »kompetitivno nevtralna«. Izraz, da te kap!

 

DRŽAVA NE SME SPREJEMATI ZAKONA, S KATEREMU SE VEČINA SLOVENSKEGA NARODA NE STRINJA, SAJ SE ZAVEDA POSLEDIC, ZATO ZAHTEVAMO DA SE VOLJA LJUDSTVA UPOŠTEVA V NASPROTNEM PRIMERU, BPOMO ZAHTEVALI KAZENSKE OVADBE ZA NAMERNO ŠKODOVANJE ZDRAVJA SLOVENSKEMU LJUDSTVU IN ZA ZATIRANJE IZRAŽANJA SVOBODNE VOLJE SLOVENKEGA NARODA, KI MU GRE URADNO PO SLOVENSKI USTAVI!

Predsednika države pozivamo, da takoj izda podpisnikom kazenske uvadbe iz zgoraj navedenih razlogov in se jih nujno mora pripeljati pred USTAVNO SODIŠČE RS, PREDEN PRIDE DO VSESPLOŠNEGA UPORA SLOVENSKEGA NARODA!

 

 


Gost

#269

2016-11-02 08:44

Upam, da bo civilna iniciativa dovolj močna, da zaustavo to pogubno norost kot sta sporazuma TTIP in CETA!