PETICIJA za odvzem premoženja nezakonitega izvora

PETICIJA za odvzem premoženja nezakonitega izvora / Obvestila / Preprečite razprodajo / Komentarji


Gost

#1

2015-02-08 14:55

razprodaja nacionalnega premoženja = razprodaja domovine z vsemi socialnimi varovalkami vred ....

Gost

#2

2015-02-09 09:58

Pozivamo vlado in poslance Državnega zbora, da jo preprečijo in prekličejo lani sprejeti sklep o prodaji petnajstih podjetij. Pred volitvami ste neposredno ali posredno obljubljali prav to.
Najbrž podjetje, ki ga prevzame multinacionalka, res postane učinkovitejše, a družbeni (gospodarski, socialni, razvojni, ekološki) učinki niso pozitivni, kar potrjujejo empirične študije in dogajanja v gospodarstvih, ki so prodala vse, kar se je dalo prodati. Med krizo je prav zaradi prodaj podjetij pred tem iz nekdanjih socialističnih držav letno odtekalo 40 milijard evrov.
Nismo povsem zadovoljni saj še vedno ne vemo kam je izginilo vsaj 10 milijard eur iz te divje privatizacije in gnile kapitalizacije. Same obsodbe tajkunov nam niso dovolj!
Denar se mora povrniti nazaj v Slovenske Banke, ne podirati zgradbe, urediti papirje in jih odvzeti neupravičenim lastnikom ter jih prodati, da bomo dobili denar nazaj!


Telekom- zakaj odprodaja in kam točno bi odtekel denar?
Kaj so najprej naredili v privatiziranem Mercatorju- odpustili slovenske najemnike - mesarje in kaj pomeni to za naše gosp. ?
Kako poteka plačevanje najemnine in kam zopet odteka denar za najemnino oz. dobiček, ki bi moral ostati v Sloveniji, vodo so hoteli privatizirati, ki je javno dobro in mora tako ostati, dokler sam eden Slovenec živi na tej prelepi Slovenski zemlji s slabimi gospodarstveniki, ki znajo zelo dobro izkoriščati slovenski narod.
Tujci se nam smejijo za vsakoletne 2 x dokapitalizacije Bank, državljani pa mirno gledamo, ko kopni naš slovenski denar!
Državna Banka - vsaj ena mora ostati v rokah državljanov RS- pa saj ste ekonomisti!
Odvzeti vse privilegije in premoženje bivšim in sedanjim nadzornikom in jih zapreti za
Zakaj tujci dobro delajo;
npr. Rogaška Slatina se postavlja na noge
Fructal - bivša slovenska znamka
Kamnik Stol- pa toliko lesa
Iskra- ?
Zlatarna Celje??
Zdravstvo- korupcija- kdo je odgovarjal že?
Zdravstveno zavarovanje- % določiti od plače in je zgodba rešena, določi se STANDARDI A, B, C, ki se v Sloveniji lahko omogočijo oz. v sosednjih državah!
Spremeniti način šolanja, sedaj učenci učijo učence, potrebujemo strokovnjake,ki bodo učili naše učence- Brezplačno šolstvo seveda, ker smo socialna država in ima vsak državljan enake možnosti!
Šolska ministrica bo moral presneto pljuniti v roke, če bo sploh v stanju modernizirati in aktualizirati kpl. šolstvo!
Malico, nakazovati na račun v šolo za DOBRE IN RAZLIČNE ZDRAVE TOPLE OBROKE!
V vrtcih,šoli učiti o zdravi prehrani, moralnih vrednot, itd...
Socialna naj poskrbi za resnično pomoči potrebnimi ljudem in ona rešuje s starši politiko plačevanja, malic, vrtcev itd.. Ne pa da se otroke izpostavlja in zaničuje.
Nazaj uvesti kadrovske štipendije podjetij in specializacijo!
MLADI NIMAJO DELA, STRAOSTNA POKOJNINSKA DOBA SE VEČA- V EVROPI SE JE ŽE POKAZALA KOT SLABA IDEJA!

IZ 65 NA 60 LET MOŠKI
IZ 60 NA 55 LET ŽENSKE
Plačevanje pričeti s končanjem šolanja oz. študija oz. že vmes urediti študentsko delo!
MLADIM DELO IN USTVARJALNOST, STARIM PA OMOGOČITI BREZPLAČNO MENTORSTVO!

V Parlamentu je potrebno zmanjšati število neučinkovitih kadrov, ki prelagajo in nosijo pošto, zaposliti mlade, ki so se šolali v tujini in jim dati možnosti, da ustvarjajo na domačih tleh!


Slovenci znamo delati, ampak ne za miloščino, poglejte si statistiko kako beži mlad narod iz Slovenije.

»Privatizacija« naj bi preprečila nedostojno vmešavanje politike v podjetja. A državna podjetja, na primer Telekom, bomo prodali državnim podjetjem drugih držav. Zdravilo za preprečitev nespodobnega vmešavanja pa je enostavno; vladajoča stranka ali koalicija naj se preneha nedostojno vmešavati v gospodarstvo.


Večinski lastniki moramo ostati Slovenski državljani še posebej STRATEŠKO POMEMBNIH PODJETIJ KOT JE LUKA KOPER,ŽELEZNICE,CESTE, ALI SMO DOBRO IZKORISTILI MOŽNOSTI ZA PRIDOBITEV EVROPSKEGA DENARJA, NAŠE INFRASTRUKTURE- ZAKAJ LJUDJE ŠTUDIRAJO EKONOMIJO- PA NIČ NE ODNESEJO DRUGA KOT DENAR V DRUGO DRŽAVO,SLOVENCI ZBUDIMO SE DA NE POSTANEMO HLAPCI NA SVOJI SLOVENSKI ZEMLJI IN SE BORIMO ZA SVOJO SOCIALNO DRŽAVO IN ZA SLOVENIJO DRŽAVO BODOČIH SLOVENSKIH VNUKOV.
MENIM DA JE POTREBNO KOMPLETNO STRUKTURO VODENJA ZAMENJATI V PODJETJIH, KJER NE ZNAJO GOSPODARITI IN NAREDITI KVALITETEN NEVTRALNI NADZOR NAD UPRAVLJANJEM IN ZMANJŠATI ŠT. DIR., nikjer v svetu nimajo toliko direktorjev kot v Sloveniji, pa delajo minuse! Kaj bi naredili z delavcem, ki bi zasebniku naredil minus v enem letu?
Predlagam, da spustimo vlagatelje v naša podjetja in ostanemo večinski lastniki v strateških podjetjih in zaščitimo tudi pravice do spodobnega življenja Slovencev, ki jih dandanašnji gospodarstveniki sploh ne zaznajo!
Daj pregledati študije, kdo je največ davka in koliko od tujcev ga je plačal, naj se naredi seznam tujih podjetij v Sloveniji, prav tako naj se naredi seznam vseh Slovenskih Managerjev in naj dajo uradno pojasnilo o izvoru premoženja, če ga ne morejo, jim je potrebno odvzeti celotno premoženje!

Pomembno je še nekaj dokler ne bo Slovenskega domoljubja in bomo Slovenci skupaj stopili in na miren in spodoben način pokazali, da smo složni( kot so to pokazali v nedavno v Franciji še s politiki skupaj) in da ne pustimo naše prelepe dežele uničiti!

Najprej prebudimo domoljubje in dajmo v javnost od kod izviramo Slovenci in da imamo bogato zgodovino v OSRČJU EVROPE!
Oropali so nas že večkrat premoženja, oropali so nas lastne zgodovine, sedaj nas pa želijo oropati še identitete!

Nisem za nobeno stranko, kajti do sedaj so v vsaki stranki mešetarili!

Začnimo od začetka in se vprašamo s kakšnim namenom so se slov. državljani v vseh vojnah žrtvovali, da bi enkrat postala samostojna Slovenija, v mojih očeh jih je veliko izdalo svoje prednike, ki so padli za svobodo!

F.V.M.



Gost

#3 Re:

2015-02-09 15:32

#2: -  

 F.V.M. , Združena levica je stranka, brez katere Menciger ne bi dobil toliko podpisov proti privatizaciji in še s temi glasovi ne moremo kaj dosti narediti. Posameznik lahko piše jalove litanije pa ne bo nič zaleglo. Za vsako pobudo javnega značaja, vsako spremembo zakona ali ustave ne more posameznik narediti prav nič, niti zunajparlamentarne skupine, niti znotraj parlamentarne - premajhne skupine. Šele ko bo v parlamentu več takih ZL bomo lahko preglasovali negativiste, ki nas uničujejo. Zbudite se že enkrat - 75% volivcev nima koga voliti zato ne grejo na volišča.


Gost

#4

2015-02-17 18:07

Kdo jim je dovolil, da razprodajajo premoženje vseh nas , ki smo ga ustvarjali več kot 50 let !!!!

Gost

#5

2015-02-23 15:03

Smrt "gotofo lopofski" državi. Če je raja tiho in ne ukrepa, to pomeni, da posredno podpira ta sistem, ki jim sedaj vlada.